TOPlist

Assassin’s Creed pomůže s obnovou katedrály Notre-Dame. Má její věrnou repliku

AssassinsCreed unity notre dame

Co může mít společného počítačová hra s požárem světoznámé katedrály Notre-Dame? Možná více, než se na první pohled může zdát. Titul Assassin’s Creed Unity z pera Ubisoftu sice vyšel už v listopadu 2014, ale i tak se pyšní precizním zpracováváním historických památek.

notredame

V díle s podtitulem Unity se podíváte do revoluční Paříže, což znamená, že slavná katedrála Notre-Dame nesmí chybět. Ta před několika dny bohužel z velké části vyhořela, což způsobilo vlnu solidarity. Podle odborníků budou restaurátorské práce trvat minimálně pět let, pokud budou chtít restaurátoři navrátit katedrále její původní slávu a lesk. A s tím by právě mohl pomoci Assassin’s Creed.

Replika Notre-Dame v Assassin’s Creed je věrnější současnosti

Caroline Miousse strávila téměř dva roky svého života v Ubisoftu modelováním katedrály Notre-Dame podle fotografií do možná co nejpřesnější virtuální repliky. Ke správné podobě jí pomáhali také historici, kteří zajišťovali přesnost sebemenšího detailu.







Nepřehlédněte

Tohle jsou nejlepší mobilní hry roku 2018

Katedrála ve hře naštěstí nevypadá přesně jako v dobách francouzské revoluce a je bližší současné podobě, což by mohlo při restaurátorských pracích výrazně pomoci. O poskytnutí podkladů Notre-Dame nicméně z oficiálních míst nepadla ani zmínka, na druhou stranu Ubisoft na obnovu přispěl částkou 500 000 dolarů (cca 11,5 milionu korun) a pro hráče po celém světě zdarma zpřístupnil Assassin’s Creed Unity.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku