Hasiči přes noc kontrolovali požár Chotíkovského lesa na severu Plzně, při hašení využili i vrtulník

Hasiči v noci na úterý kontrolovali místo požáru na severním okraji Plzně, kde od pondělního odpoledne hořel Chotíkovský les za sídlištěm Lochotín. Kolem 8.00 se na místě prostřídali. Oheň v pondělí zasáhl plochu asi šesti hektarů, dostal se i do korun stromů. Hasiči ho po několika hodinách dostali pod kontrolu.

Plzeň (Aktualizováno: 8:40 23. 4. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K hašení využili i vrtulník, který do večerních hodin dvacetkrát vyprázdnil na požářiště osmisetlitrový vak s vodou. Podle předběžných informací způsobil oheň škodu asi 900 000 korun, informoval v úterý mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Prostřídají se jednotky a bude se řešit další postup. Občas se požár lokálně objevuje na různých místech, nicméně je lokalizován,“ shrnul Poncar. Další nové informace zatím nejsou k dispozici.

Požáry hrozí po celém Česku, varují meteorologové a hasiči. Lidé situaci podceňují

Číst článek

S ohněm bojovaly v pondělí desítky hasičů z 16 jednotek, hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Jejich práci komplikovalo i velké množství přihlížejících, kteří se pohybovali po cyklostezkách a pěších trasách v oblíbeném lese pod vrchem Krkavec.

Do akce nasadili hasiči dron městské organizace Správy informačních technologií města Plzně, který pořizoval záběry požáru termokamerou. Sloupec dýmu byl vidět zdálky ze všech stran Plzně. V České republice platí výstraha meteorologů před požáry kvůli suchému a teplému počasí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme