Oceláři Třinec otočili utkání s Libercem a po výhře 4:1 v sérii vedou

Třinečtí hokejisté porazili ve třetím zápase finálové série play-off hokejové extraligy Liberec 4:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. První šli přitom do vedení liberečtí, domácí ale dokázali díky brankám Ciencaly, Růžičky, Adamského a Polanského utkání otočit.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Třincem a Libercem

Momentka ze zápasu mezi Třincem a Libercem | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Finálová série play-off hokejové extraligy se po dvou zápasech na Severu Čech přesunula do Třince. Zatímco první zápas vyhráli Třinečtí Oceláři, v tom druhém slavil Liberec.

První šance zápasu přišla už ve čtvrté minutě hry, když se polský rodák Aron Chmielewski od modré čáry prokličkoval až před libereckého brankáře a bekhendovým zakončením jen těsně minul tyč.

V osmé minutě pálil liberecký Martin Ševc, který ale zamířil jen do tyče.

O minutu později už se však liberečtí hokejisté mohli radovat. Marek Kvapil vypíchl soupeři kotouč, najel si před branku Šimona Hrubce a střelou mezi jeho betony otevřel gólový účet utkání.

Jde totálně o všechno, říká před třetím zápasem finálové série třinecký Marcinko

Číst článek

V závěru prvního dějství zahrávali Oceláři přesilovou hru 5 na 3. Navzdory několika střelám ale kýžený vyrovnávací gól nevstřelili.

Ve 30. minutě hry zakončoval Jaroslav Vlach z Liberce, puk mířil k brankové čáře, ale celým objemem ji nepřešel.

V průběhu 36. minuty ale už se skóre přeci jen měnilo. Třinecký David Ciencala si to namířil proti pětici soupeřů, projel kolem nich a bekhendem vyrovnal na 1:1.

Ještě veseleji bylo třineckým fanouškům ve 39. minutě, když Martin Růžička využil přesilovou hru a strhl vedení na stranu Ocelářů.

Tak, jak třinečtí hokejisté skončili druhou třetinu, začali tu třetí. Vladimír Svačina vyslal do úniku Martina Adamského, ten přebruslil všechny protihráče a střelou pod horní tyč si poradil i s brankářem Romanem Willem.

Krev, šití, šarvátky. Ve finálové sérii hokejové extraligy mezi Libercem a Třincem to vře

Číst článek

Domácí mohli jít ve 45. minutě do vedení o tři branky, Petr Vrána však ležícího Willa nepřekonal.

Hostující trenér Filip Pešán v závěru odvolal brankáře Willa a Liberec to zkoušel se šesti hráči v poli, kontaktní gól se jim ale vstřelit nepodařilo a naopak z toho byl další gól Třince, který měl na svědomí Jiří Polanský. 

Třinec tak využil domácího prostředí a ve vyprodané Werk Areně porazil Liberec 4:1. Stav série je po třech odehraných zápasech 2:1 pro Oceláře.

„Utkání nebylo jednoznačné, i když tomu výsledek možná napovídal. Liberec šel do vedení a nám trvalo dlouho, než jsme se dostali do zápasu,“ hodnotil pro Radiožurnál Petr Vrána.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 36. Cienciala (Galvinš, Hrubec), 39. Martin Růžička (P. Vrána, Marcinko), 42. Adamský (Svačina), 58. Polanský (Svačina) - 10. M. Kvapil. Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, D. Hynek. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Sestavy:
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina - Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Stříteský, Ševc, Doherty - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, L. Hudáček, Birner - J. Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

krb, fk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme