O nás     Inzerce     KontaktSpolehlivé informace o IT již od roku 2011
Hledat
Nepřehlédněte: Usnadní vám práci: Pozoruhodné IT produkty pro rok 2024
Správa dokumentů
Digitální transformace
Informační systémy
Hlavní rubriky: Informační systémy, Mobilní technologie, Datová centra, Sítě, IT bezpečnost, Software, Hardware, Zkušenosti a názory, Speciály

Pozoruhodné IT produkty 2024
E-knihy o IT zdarma
Manuál Linux

Profesionálové v realitách RE/MAX G8 Reality si volí profesionály z Algotech, kteří se starají o jejich složitý informační systém

Rozjezd nového podnikání s sebou přináší řadu výzev, mezi něž patří i zprovoznění odpovídajícího firemního informačního systému. Je nejen třeba nalézt ten nejvhodnější software, ale také zajistit servery pro jeho provoz, odborníky pro správu, zálohování... Řešení tohoto úkolu může být až překvapivě snadné, jak vám ukážeme na konkrétním příkladu RE/MAX G8 Reality a Algo Cloudu.

Už z předchozích řádků je zřejmé, že zde bude řeč o zprovoznění informačního systému s využitím takzvaného cloudu. K velkým výhodám tohoto přístupu patří fakt, že podnikatelům ušetří řadu starostí s technologiemi, na které nemají potřebné experty, ale i skutečnost, že se hodí pro většinu z nich – od těch nejmenších až po ty největší. Ale nepředbíhejme a vraťme se k otázce, jak tento problém řešili v RE/MAX G8 Reality.

RE/MAX je mezinárodní síť finančně a právně nezávislých kanceláří, které nabízejí širokou škálu realitních a relokačních služeb. Byznys tu funguje na principu franšízy, celosvětové má tato síť více než 120 tisíc makléřů a prodává nejvíce nemovitostí. Zástupci obchodní značky RE/MAX Česká republika ovšem nedávno řešili zajímavý úkol: Rozhodli se zprovoznit nový informační systém, který by mohlo používat široké spektrum jejich makléřů, ale potřebovali opravdu spolehlivé a efektivní řešení.

Jak zprovoznit informační systém?

„Hledala jsem inspiraci u dalších realitních kanceláří, získávala informace od řady odborníků v oboru, najala jsem externí konzultantku,“ popisuje proces rozhodování Jolana Matuštíková, která byla za zprovoznění informačního systému u RE/MAX G8 Reality zodpovědná. Ve hře dlouho bylo pořízení vlastního serveru, ale nakonec ji právě externí konzultantka přesvědčila, že nejvýhodnějším řešením bude cloud. „A já jsem pak musela o bezpečnosti a spolehlivosti cloudu přesvědčit náš management,“ usmívá se Jolana.

Úvodní krok v rozhodování byl tedy učiněn, nyní bylo třeba vybrat vhodného dodavatele. V prvním kole hrály největší roli reference, ve druhém pak osobní setkání. „Na Algotechu velmi oceňuji, že jde o českou firmu, která vyznává stejné hodnoty, jako my, a její zaměstnanci k nám mají skutečně lidský přístup,“ vysvětluje Jolana Matuštíková, proč se nakonec firma rozhodla pro Algo Cloud. „Nasazení systému proběhlo naprosto bez problémů a vše běží tak, jak má. Teď jen musíme nový informační systém maximálně využít a motivovat k tomu i naše makléře pracující jako OSVČ,“ dodává.

„Za G8 na novém řešení oceňujeme kvalitní infrastrukturu u poskytovatele služby, vysokou dostupnost i pravidelné zálohování, o které se zaměstnanci klienta nemusejí starat. V Algo Cloudu mají k dispozici velký sdílený disk a provozní prostředí pro účetnictví, experti Algotechu pro ně zajišťují spolehlivý chod všech technologií, které jsou pro běh informačního systému potřebné. Spolehlivost systému je pro nás zásadní, protože jakýkoli výpadek by znamenal brzdění byznysu makléřů,“ uzavírá Jolana.

O informační systém se teď stará Algotech

Společnost Algotech se postarala o instalaci nového informačního systému a nyní zajišťuje i jeho provoz. „My se tak můžeme soustředit na svůj byznys, kterým je prodej nemovitostí prostřednictvím sítě makléřů, kterým nový software usnadňuje život,“ shrnuje. Nutno dodat, že provoz informačního systému je rovněž ekonomicky výhodnější než klasické řešení s vlastními servery.

A jak vše funguje technicky? Cloud společnosti Algotech nazvaný Algo Cloud nabízí souhrn technologií a služeb, díky nimž lze zajistit běh firemního IT bez velkých vstupních investic na infrastruktuře dodavatele. Služby jsou dostupné velkým i menším firmám, státní správě, ale i jednotlivcům. Cloud běží ve vlastním datovém centru Algotechu připojeném na hlavní internetový uzel, což umožňuje zajistit nejen vysokou bezpečnost a flexibilitu, ale právě také finanční dostupnost i pro ty nejmenší klienty.

„Zásadní je pro nás spokojenost klientů a jejich důvěra v to, co děláme," říká Lukáš Pirkl ze společnosti Algotech. „I proto je zveme do našeho datacentra v Libčicích, aby se mohli na vlastní oči přesvědčit o jeho kvalitách a také spatřit náš hardware, na kterém jim poskytujeme naše služby,“ dodává. Drtivá většina klientů pak podle něj za zásadní výhodu považuje i fakt, že jsou jejich data umístěna v České republice, což je vyžadováno nařízením GDPR.

(Partnerský příspěvek)


(23. 4. 2019 | redakce2)

Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
©2011-2024 BusinessIT.cz, ISSN 1805-0522 | Názvy použité v textech mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: BusinessIT(at)Bispiral.com | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu BusinessIT.cz a ochrana soukromí | Používáme účetní program Money S3 | pg(6888)