Malá kopaná: Skvělý zápas Most - Blanensko skončil těsnou výhrou hostů
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Hned osm hráčů s reprezentační zkušeností vyslal Most tuto neděli do zápasu s Blanenskem v rámci 12. kola Superligy malého fotbalu a stejně to nestačilo. Skutečně celkový součet reprezentačních startů byl na hřišti 11. ZŠ Most v nedělním odpoledni výjimečný. K osmi mosteckým reprezentantům přidalo svou porci i Blanensko a přítomní diváci si tak mohli užívat skutečně mimořádný malofotbalový zápas.

Mostečtí se aktuálně druhému týmu tabulky postavili ve složení - Aschenbrenner Miloslav - brankář, Bíro Ondřej "C", Fišer Antonín, Kasal Daniel, Levý Stanislav, Macko David, Pátek Vladimír, Polák Jakub, Popelka Vít, Režný Tomáš a Salák Michal.
To Blanensko přeci jen nepřicestovalo v plném počtu a na střídačce tak mělo pouze dva hráče. Jeho sestava měla podobu - Klimeš Jakub - brankář, Krška David, Matoušek Petr, Minx Jan, Paděra Ondřej "C", Stara Jan, Studený Filip a Šmerda Dominik.

Samotné utkání začali lépe domácí, když drželi otěže zápasu, kupili šance a nakonec šli v deváté minutě do vedení po brance opět skvěle hrajícího Ondřeje Bíra, který zužitkoval nahrávku Víta Popelky. I nadále to byli spíše domácí, kdo diktoval tempo, ale blanenští trpělivě čekali na svou šanci a tato trpělivost jim nakonec přinesla ovoce. Ve dvacáté třetí minutě potrestal chybu domácích nejlepší hráč české reprezentační historie Ondřej Paděra po nahrávce Davida Kršky. A byl to právě David Krška, další reprezentant v blanenských barvách, kdo o tři minuty později poslal po rychlé kličce hosty do vedení. Přestože měl Most za první poločas tolik šancí, jako se mu nepodařilo v řadě předchozích utkání za celou hrací dobu, byl to najednou on, kdo prohrával a musel nějak reagovat. To naštěstí dokázal hned o dvě minuty později gólem skvěle hrajícího Michala Saláka po přistrčení Antonína Fišera. Ač byl Most po celý první poločas lepším týmem, musel být nakonec vděčný, že trávil poločasovou přestávku za stavu 2:2.

Do druhé půle, bohužel pro domácí, vpadli hosté z Blanenska jako velká voda a po šesti minutách prohrávali domácí 2:4 po zásazích Jana Stary a Dominika Šmerdy. Obraz hry se rázem zásadním způsobem proměnil. Hosté se zatáhli a vyčkávali na rychlé kontry, zatímco Most se musel začít ještě více tlačit do útoku a to i za cenu stále vyššího rizika. Přestože se před blanenskou brankou střídaly šance za šancí, všechny končily buď mimo blanenskou svatyni a nebo v rukou výborně chytajícího Jakuba Klimeše. Deset minut před koncem utkání sáhl Most k dalšímu taktickému prvku a v mostecké bráně se objevil Ondřej Bíro. Za jeho režie začalo deseti minutové školení z přesilové hry v malém fotbale a to se všemi klady i zápory.

Most uzamkl hosty před jejich brankou a šest minut před koncem skutečně korigoval svým druhým zásahem Michal Salák po nahrávce Víta Popelky. Bohužel hned o minutu později se ukázala i nevýhoda tohoto způsobu hry, když Blanensko trestalo chybu v rozehrávce a opět na dvougólový rozdíl zvyšoval svým druhým zásahem Dominik Šmerda. Most pokračoval v tlaku, ale na více než snížení na 4:5 gólem Víta Popelky po asistenci Ondřeje Bíra to již nestačilo.

Most tak po jednom nejlepších výkonů v sezóně bohužel padl na svém hřišti 4:5 a neodpoutal se z průběžného pátého místa.

„Je frustrující, že po takovém výkonu odcházíme ze hřiště s prázdnýma rukama. Naši hráči zahráli opravdu velmi dobře, ale na šance se bohužel fotbal nehraje“ ohlíží se za utkáním mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Soupeř nám dal lekci z efektivity. Tam, kde my ještě vymýšlíme nějaké efektní řešení, tam soupeř nemilosrdně pálí na bránu a skóruje. Samozřejmě, že jsme vyrobili nějaké individuální chyby, ale jinak dnes nikdo nezklamal a tým fungoval, jak bych si představoval. Bohužel i takovéto zápasy někdy přijdou, kdy sebelepší výkon nestačí. Musíme koukat vpřed na zbytek sezóny a snažit se získávat postupně body v dalších zápasech. Uvidíme, na jaké konečné místo to nakonec bude stačit“ uzavřel Benda.

Dalším mosteckým soupeřem bude Jihlava, na jejíž hřiště cestuje Most příští neděli.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru