Monitory | Asus

Asus připravil zajímavý monitor, který uspokojí i náročné oko. Nabídne 4K, HDR a přesné barvy

Asus do nabídky na webu zařadil nový model monitoru: ProArt PA27UCX. A je to velmi zajímavý kus, který by měl uspokojit i náročné uživatele, kteří vyžadují co nejlepší kvalitu obrazu.

Monitor je vybaven 27" 4K IPS panelem s mini-LED podsvícením, díky čemuž poskytuje svítivost 1000 cd/m² bez rušivých duchů kolem oblastí s maximálním jasem. Podsvícení je totiž rozděleno do 576 zón, jejichž jas je dynamicky ovládán skrze vnitřní logiku monitoru. Vzhledem k maximálnímu možnému jasu se monitor pyšní certifikací DisplayHDR 1000 a HDR-10.

Monitor podporuje 10bitovou škálu barev a pokrývá barevné prostory DCI-P4, Rec. 709, Rec. 2020 a také Adobe RGB. Každý panel je před dodáním ručně kalibrován optickou sondou a podání barev by tedy již ve výchozím stavu mělo mít odchylku ΔE < 2.

Díky velmi úspornému podsvícení pomocí malých LED diod se maximální spotřeba pohybuje na hranici 60 W. Připojení je možné přes USB-C, DisplayPort 1.4 nebo HDMI 2.0.

Cenu ani datum uvedení prozatím Asus oficiálně neprozradil, víc bychom se ale měli dozvědět na červnovém veletrhu Computex. Nebude to ale levné, podobně koncipovaný monitor představený minulý týden konkurenčním Acerem vyjde na 54 tisíc korun. U Asusu čekejme něco podobného.

Diskuze (2) Další článek: Bojíte se nákazy? Metabiota prozradí, kde právě řádí epidemie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,