TOPlist

Další YotaPhone nedorazí, výrobce netradičních smartphonů vyhlásil bankrot

Společnost Yota Devices stihla za svoji existenci představit tři smartphony YotaPhone, které pojila neobvyklá funkce – sekundární e-ink displej na zadní straně. Přestože se jednalo o zajímavé a netradiční stroje, v široké konkurenci neobstály, což jejich výrobce s ruskými kořeny přivedlo do finančních potíží.

V minulém týdnu byl na společnost Yota Devices uvalen konkurz, důvodem je soudní proces se společností Hi-P Singapur, která pro první a druhou generaci YotaPhonů dodávala e-ink displeje. Ruská firma si u ní nasmlouvala displeje pro blíže nespecifikovaný počet modelů, ovšem poté odmítla převzít, a hlavně zaplatit velkou část dodávky.







Nepřehlédněte

YotaPhone 3 oficiálně: když jeden displej nestačí

Celkově se tak YotaPhone 1 a 2 prodalo pouze 75 tisíc kusů, a ani YotaPhone 3 se nestal prodejním trhákem. Firma veškeré operace přesunula kvůli nižší ceně do Číny, ale ani to ji nespasilo.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku