Feri: Negr? To jsem já neslyšel, ale kamarád ano. Měl jsem v sobě promile, ale neprovokoval jsem

23.04.2019 9:17

Nejmladší poslanec Dominik Feri (TOP 09) byl o víkendu napaden na koštu vína na Uherskohradišťsku. O tom, jak celý útok vnímal, nyní pohovořil pro Respekt i pro server Forum24.cz. Podle něj šel útočník najisto, nebyla to žádná hospodská rvačka.

Feri: Negr? To jsem já neslyšel, ale kamarád ano. Měl jsem v sobě promile, ale neprovokoval jsem
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanec TOP 09 Dominik Feri po napadení na Moravě

„Kdyby šlo o normální hospodskou rvačku, tak to nebudu nikde sdílet. Ale ten člověk šel najisto – jsi Feri, tak tě jdu zbušit,“ uvádí Feri, že za celým útokem vidí jasně politický motiv. Feriho známí uvedli, že při útoku padaly rasistické nadávky. 

Anketa

Je nastupující ministryně spravedlnosti Benešová nebezpečím pro českou demokracii?

11%
89%
hlasovalo: 9918 lidí

„Byli jsme se známými na akci, kam jezdím pravidelně, v Boršicích mám dobrého kamaráda. Vyšel jsem ven, se skleničkou, na cigaretu. Najednou jsem uviděl, jak se ke mně někdo blíží – kluk zhruba 25 let. Zeptal se, jestli jsem Feri. Řekl jsem, že ano a jak můžu pomoct, ale ani jsem to nestihl doříct – a hned přišlo pár rychlých ran. Když ho moji známí ode mě odtrhli, všiml jsem si, že se s nimi pere i další starší muž. Jak se pak ukázalo, byl to prý táta toho prvního,“ popsal útok Feri, že mu muži nebyli schopní říct, proč to udělali.

Původní text ZDE.

„Vyfotil jsem si je, oni se pak otočili a byli pryč. Nepředcházela tomu žádná provokace ani žádný kontakt, nešlo o to, že bych někoho polil, spálil cigaretou nebo že bych někomu odřel auto. Ten člověk šel najisto,“ zdůraznil Feri. Zároveň zmínil, že starší útočník podle médií sympatizuje s Řádem národa. Mladší útočník by pro změnu měl být lékařem.

Útočníci Ferimu nadmíru opilí nepřišli. „Teď někdo píše, že jsem byl taky opilý. Tak jasně, že na košt vína nechodím ochutnávat sýry. Podle policie jsem měl asi promile, ale vůbec se to neprojevovalo tak, že bych je provokoval nebo s nimi hovořil. Navíc myslím, že jsem dokázal ještě poměrně ostře zhodnotit to, co se tam dělo a v co to pak vyústilo,“ poznamenal Feri serveru Forum24.cz.

Původní text ZDE.

Co se týče zmínky o negrech, sám Feri ji neslyšel. Uvedl to jeden z jeho kamarádů. „Jeden z nich prý říkal, že negři vůbec nejsou lidi nebo něco takového. Nechám na policii, ať to prověří a posoudí. Mělo by to být i ve svědeckých výpovědích. Těžko říct, jak s tím policie naloží,“ podotkl s tím, že z toho nechce dělat umělou rasovou kauzu, chce jen, aby to policie řádně vyšetřila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…