Oxygen Not Included od tvůrců Mark of the Ninja vyjde příští měsíc
zdroj: tisková zpráva

Oxygen Not Included od tvůrců Mark of the Ninja vyjde příští měsíc

23. 4. 2019 9:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Oxygen Not Included se řadí mezi hry, které byly velice úspěšné už v early accessu. Normálně bych zde vycházel jen z obrovského počtu recenzí na Steamu a celkového skóre z nich nasbíraného (dělá to 93 % kladných reakcí), ale tvůrci z Klei Entertainment (Mark of the Ninja, Don't Starve) se pochlubili i počtem prodaných kusů – 1,5 milionu. Pokud čekáte na plné vydání, zaškrtněte si v kalendáři velkým kruhem příští měsíc.

Oxygen Not Included je plošinovka, ve které se staráte o svou kolonii hluboko pod slupkou nějakého velkého balvanu putujícího vesmírem. K dispozici máte věrné astronauty, kteří pro vás rádi vykopou novou místnost, osadí jí kolečkem pro křečky a následně v něm pomocí běhu vyrobí elektřinu, která rozběhne například generátor kyslíku.

Ten je zde velmi důležitý, což vám jistě došlo z názvu hry. Nicméně obyvatele vaší planety trápí i jiné nedostatky a přebytky. Mají hlad, ale unikající plynové kapsy a protržené vodní nádrže nad hlavou jim s přežitím zrovna nepomohou.

zdroj: Paramount Pictures

Zároveň musíte myslet i na psychický stav kosmonautů, kterým bez pořádné zábavy snadno hrábne. Výzev je před vámi opravdu hodně. Nikdo neříkal, že vybudovat funkční kolonii uprostřed asteroidu bude hračka.

Procedurálně generovaný svět se svéráznou grafikou můžete v plné verzi začít objevovat od 28. května, kdy Oxygen Not Included vyjde na Steamu a Epic Games Storu. Tvůrci budou i nadále hru opečovávat a chystají i nějaká rozšíření.

Nejnovější články