Hlavní obsah

Prodej prvního ohebného smartphonu od Samsungu se odkládá. Kvůli problémům s displejem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung měla tento týden oficiálně začít prodávat první ohebný smartphone Galaxy Fold. Po zprávách o problémech s displejem a s tím související nefunkčností celého přístroje výrobce ale start prodeje odložil na neurčito. Informovali o tom zástupci podniku.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Článek

Tento týden v pátek se měl Galaxy Fold začít prodávat například v USA. Do Evropy měl dorazit o sedm dní později.

Přístroj s cenovkou okolo 50 000 Kč však byl ještě před startem prodeje zapůjčen několika americkým médiím a blogerům. U nich se naplno projevily porodní bolesti ohybných dotykových panelů, které už po pár dnech používání přestávaly fungovat. Obrazovky zčásti zčernaly, případně vůbec nefungovala dotyková vrstva.

Některým recenzentům začal displej problikávat.

Zástupci Samsungu nejprve tvrdili, že to bylo způsobeno nevhodným zacházením – část testerů totiž sundala speciální ochranou fólii, která je nedílnou součástí zařízení. Následně se však ukázalo, že zmiňované problémy se objevují také u přístrojů, které tuto speciální fólii odlepenou nemají.

Patrně proto se nakonec jihokorejský elektronický gigant rozhodl prodej své nové vlajkové lodi posunout. „Abychom plně vyhodnotili zpětnou vazbu od novinářů a testerů, rozhodli jsme se odložit uvedení smartphonu Galaxy Fold na trh,“ stojí v prohlášení podniku.

Zástupci společnosti zároveň dodali, že nový termín oznámí v průběhu několika nadcházejících týdnů. Žádné další podrobnosti však již nesdělili.

Poničený Samsung Galaxy Fold

Novinka od společnosti Samsung má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože mohou současně na větším displeji používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám