Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čekají nás letní teploty a bouřky. Předpověď počasí na noc a středu 24. dubna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Kolem hluboké tlakové níže nad východním Atlantikem bude na naše území proudit teplý vzduch od jihu až jihozápadu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): V západní polovině Čech převážně polojasno. Na ostatním území oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, k ránu od západu ubývání srážek. Nejnižší teploty 11 až 7 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), bude zvolna slábnout. Tlaková tendence: setrvalý stav Počasí přes den (07-24): Polojasno, ve východní polovině území zpočátku oblačno až zataženo. Ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C, v Čechách 23 až 27 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy, zejména na Českomoravské vrchovině s nárazy kolem 15 m/s (kolem 55 km/h), bude večer slábnout. Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý pokles

Témata:  počasí mraky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy