Aquapark v Teplicích je dokončen, pro veřejnost se otevře ve čtvrtek

  11:08
Rozsáhlá rekonstrukce teplického Aquacentra, která probíhala od podzimu 2017, je u konce. Město představilo definitivní podobu plaveckého areálu, ve kterém nově vznikl Dětský svět s moderními atrakcemi a vyhřívanou vodou. Ve čtvrtek ho otevře veřejnosti.

Nově si v teplickém Aquacentru lidé užijí i 25metrový plavecký bazén, který byl k původní budově přistavěn.

„Už odstraňujeme jen drobné vady a nedodělky a probíhá úklid. Otevřít pro veřejnost plánujeme 25. dubna,“ přiblížil ředitel Aquacentra Michael Paraska.

Zdůraznil také, že konečná cena stavby se nakonec vyšplhala na 315 milionů korun s DPH. Původně se přitom počítalo s cenou o 20 milionů korun nižší.

Návštěvníci se mohou nově těšit hned na tři provozy.

Prvním je samostatný plavecký bazén, kde hodina plavání vyjde na 60 korun. V zóně Dětský svět je čeká rekreační bazén s moderními atrakcemi a herními prvky, brouzdaliště, plavecký bazén i sauna. Teplota vody je zde od 28 do 33,5 stupně Celsia.

„Do této zóny platí vstupné podle počtu hodin a lidí. Pokud budeme brát vstupné na hodinu, zaplatí dospělý 90 korun a dítě od 10 let 70 korun. Pokud ale jde rodič s dítětem, zaplatí dohromady 130 korun. Snažíme se zvýhodnit právě rodinné vstupné,“ přiblížil Paraska cenovou filozofii Aquacentra.

Třetím provozem je sauna, jejíž ceny zůstávají jako v minulosti.

Autor: