Hlavní obsah

Zapomeňte na hot jógu, trendům vládne cold jóga

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jóga se po celém světě těší velké popularitě a není proto divu, že vznikají její nové odnože. Po hot či bikram józe, která se cvičí ve 42 stupních Celsia, je na světě nový trend, a to cold jóga, která se cvičí v zimě. První hodina v Evropě proběhla v britském Manchesteru v uměle zasněžovaném lyžařském areálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kurzy jógy na sněhu pořádají na zastřešené sjezdovce v ManchesteruVideo: Caters News, AP

 
Článek

Cold jóga se poprvé objevila v americkém New Yorku, odkud se pomalu, ale jistě dostává do celého světa. Minulý týden proběhla první hodina ve Velké Británii na manchesterském krytém lyžařském svahu Chill Factore. Hodinu vedla bývalá herečka a jógová nadšenkyně Gemma Mernaová.

„Při cvičení cold jógy se musíte dvakrát tolik soustředit na své pohyby a dýchání než při normální józe. Tím docílíte hlubšího spojení těla a mysli a docílíte pocitu naprosté pohody,“ říká Gemma Mernaová pro AP.

Odborníci na jógu tvrdí, že cvičení při nízkých teplotách pomáhá odstraňovat z těla toxiny a díky zvýšenému průtoku krve také pomáhá mírnit bolest, zánět, urychluje regeneraci svalů, zvyšuje metabolismus a zlepšuje spánek.

Zacvičte si s námi jógu

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám