Křetínský konečně získá majoritu ve Spartě, píše se na Slovensku

Daniel Křetínský je dlouho považován za majitele fotbalové Sparty, ale podle slovenského webu hnonline.sk teprve teď získá v klubu většinu. Tu dosud drží slovenská investiční skupina J&T podnikatelů Ivana Jakaboviče a Jozefa Tkáče. Český miliardář, který v J&T začínal jako finanční analytik, by měl získat až 56 procent akcií.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský

Daniel Křetínský | Foto: Ladislav Němec / MAFRA | Zdroj: Profimedia

Skupina J&T koupila Spartu v roce 2004 od německého zubaře Axela Diekmanna. Oficiální částka nebyla nikdy zveřejněna, odhady se pohybovaly mezi 540 a 900 miliony korun. O osm let později klub zveřejnil změnu vlastnické struktury, v níž mělo Křetínskému připadnout čtyřicet procent. Dosud však vlastní jen deset procent.

Fanoušky překvapil návrh přestavby stadionu na Letné. ‚Studie, nic definitivního,‘ reaguje Sparta

Číst článek

Po dalších sedmi letech se teď podle slovenských HN naplní tehdejší neformální dohoda a Křetínský bude vlastnit minimálně 50 procent. Slovenskému webu to potvrdil i mluvčí J&T Maroš Sýkora. Přesná výše jednotlivých podílů i způsob vyrovnání je zatím předmětem jednání.

O chystaných změnách hovořil i mluvčí Křetínského energetického holdingu Daniel Častvaj. „Daniel Křetínský drží v klubu nepřímo deset procent, na financování klubu se však podílí jednou polovinou. Změny mají logickou návaznost na odchod skupiny J&T z Energetického a průmyslového holdingu a na snížení podílu pana Křetínského v strojírenském holdingu EP Industries,“ citoval mluvčího slovenský web.

Od vstupu J&T do letenského klubu v roce 2004 skončilo hospodaření Sparty jen dvakrát v kladných číslech. Loňská ztráta 723 milionů korun byla nejhorším výsledkem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme