Anderson kvůli zranění loktu vynechá celé antukové jaro

23. 4. 2019, 18:39
Aktuality 1
Kevin Anderson vynechá kvůli zranění celou antukovou sezonu a nebude startovat v květnu na grandslamovém French Open. Dvaatřicetiletý Jihoafričan má od začátku roku problémy s loktem, kvůli kterému odehrál za poslední tři měsíci pouze jeden turnaj, a po konzultaci s lékaři se rozhodl dát si herní pauzu.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Kevin Anderson po své životní sezoně zakončené premiérovým startem na Turnaji mistrů vstoupil do roku 2019 triumfem v indickém Pune, na Australian Open ho však začaly limitovat bolesti pravého loktu a do teď se problémů nezbavil. 

Dvaatřicetiletý Jihoafričan se sice v březnu představil na Masters v Miami a odehrál čtyři zápasy, prohrané čtvrtfinále s Rogerem Federerem ale bylo jeho poslední vystoupením na delší dobu. Dnes totiž šestý hráč světa oznámil, že se letos nepředstaví na žádném antukovém turnaji a na kurty se tak vrátí nejdříve v červnu na trávě.

"Po diskusích s doktory a týmem jsem se rozhodl, že pro můj loket bude nejlepší pár týdnů volna," uvedl 203 centimetrů vysoký hráč na sociálních sítích. "Budu tvrdě pracovat na tom, abych byl na začátku sezony na trávě zase fit," doplnil loňský finalista Wimbledonu.

Roland Garos začne 26. května, vloni Anderson v Paříži postoupil do osmifinále, čímž si vyrovnal tamní maximum. Vedle loňské finálové účasti ve Wimbledonu má na kontě i neúspěšný boj o titul na US Open v roce 2017.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Bodejť. Nač se špinit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist