Hlavní obsah

Třinec - Liberec 1:2 PPStav série 2:2Liberec trefil v Třinci výhru v prodloužení! Finále je srovnané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Lenc 0 : 1
58. Cienciala 1 : 1
75. Havlín 1 : 2
Záznam online reportáže

roj, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Extraligové finále je srovnané. Třinečtí hokejisté nedosáhli na svém stadionu na mistrovský mečbol, protože vyrovnaný čtvrtý duel rozhodl pro Liberec gólem v prodloužení Tomáš Havlín. Po výhře 2:1 tak Bílí Tygři srovnali stav série na 2:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Liberečtí hokejisté (zleva) Tomáš Havlín, Jakub Valský a Michal Birner se radují z vítězství v prodloužení v Třinci.

Článek
Fotogalerie

Hosté po nevydařeném pondělním utkání nastoupili v lehce pozměněné sestavě. Do obrany se vrátil Havlín, v útoku si své pozice vyměnili Filippi a Hudáček.

A zřejmě i díky tomu se jim v úvodu dařilo lépe než o 24 hodin dříve. Do první velké šance se ale dostal domácí Chmielewski, brankář Will jeho střelu vyrazil. Při Valského vyloučení libereckému gólmanovi pomohla tyč.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Liberce Roman Will během čtvrtého extraligového finále.

V 19. minutě se Liberci podařilo vstřelit gól, rozhodčí ale trefu Havlína neuznali a navíc vyloučili Valského, který projel před Hrubcem brankovištěm. Na konci první třetiny byl navíc vyloučen Vlach a domácí měli 42 sekund výhodu přesilové hry pět na tři. Gól ale nedali, Růžičkovu největší šanci zlikvidoval Will.

Ve 25. minutě se do slibné příležitosti dostal Lenc, Hrubce ale nepřekonal. Vzápětí fauloval Roth Birnera a hosté dostali výhodu trestného střílení. Ani Kvapil ale Hrubce neprostřelil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec a jeho spoluhráč, obránce Vladimír Roth, ve čtvrtém extraligovém finále.

Bezgólový stav se změnil až v 37. minutě, kdy Lenc tělem tečoval Kvapilovu střelu a Severočeši se dostali do vedení.

Oceláři se poté celou třetí třetinu tlačili do útoku, měli převahu a nakonec se jim podařilo vyrovnat. V 58. minutě překvapil Willa Cienciala.

V prodloužení oba celky promarnily přesilovku a hrdinou se nakonec stal Havlín, jenž v čase 74:09 prostřelil Hrubce.

Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat v pátek v Liberci.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Roth, Dravecký) - 37. Lenc (M. Kvapil, Redenbach), 75. Havlín (Birner). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina - Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Liberec: Will - Hanousek, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc, Doherty - Lenc, Filippi, Birner - Valský, L. Hudáček, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata: