Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Liberec díky gólu v prodloužení vyrovnal stav finále na 2:2

Sport

  20:20
třinec - Hokejisté Liberce vyhráli čtvrté finále play off extraligy v Třinci 2:1 v prodloužení a vyrovnali stav série na 2:2. Dramatické utkání rozhodl v 75. minutě obránce Tomáš Havlín. Severočeši vedli od 37. minuty, kdy se prosadil Radan Lenc, v 58. minutě ale vyrovnal David Cienciala.

Hokejisté Liberce tentokrát na ledě Třince uspěli. foto: ČTK

Hosté po nevydařeném pondělním utkání nastoupili v lehce pozměněné sestavě. Do obrany se vrátil Havlín, v útoku si své pozice vyměnili Filippi a Hudáček.

A zřejmě i díky tomu se jim v úvodu dařilo lépe než o 24 hodin dříve. Do první velké šance se ale dostal domácí Chmielewski, brankář Will jeho střelu vyrazil. Při Valského vyloučení libereckému gólmanovi pomohla tyč.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas: Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři...
Michal Birner z Liberce a za ním Petr Vrána z Třince.

V 19. minutě se Liberci podařilo vstřelit gól, rozhodčí ale trefu Havlína neuznali a navíc vyloučili Valského, který projel před Hrubcem brankovištěm. 

Na konci první třetiny byl navíc vyloučen Vlach a domácí měli 42 sekund výhodu přesilové hry pět na tři. Gól ale nedali, Růžičkovu největší šanci zlikvidoval Will.

Třinec - Liberec 1:2 PP

Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Roth, Dravecký) - 37. Lenc (M. Kvapil, Redenbach), 75. Havlín. Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina - Cienciala.
Liberec: Will - Hanousek, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc, Doherty - Lenc, Filippi, Birner - Valský, L. Hudáček, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, J. Vlach.

Ve 25. minutě se do slibné příležitosti dostal Lenc, Hrubce ale nepřekonal. Vzápětí fauloval Roth Birnera a hosté dostali výhodu trestného střílení. Ani Kvapil ale Hrubce neprostřelil.

Bezgólový stav se změnil až v 37. minutě, kdy Lenc tělem tečoval Kvapilovu střelu a Severočeši se dostali do vedení.

Oceláři se poté celou třetí třetinu tlačili do útoku, měli převahu a nakonec se jim podařilo vyrovnat. V 58. minutě překvapil Willa Cienciala.

V prodloužení oba celky promarnily přesilovku a hrdinou se nakonec stal Havlín, jenž v čase 74:09 prostřelil Hrubce.

Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat v pátek v Liberci.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!