Jak si vedla pražská Sparta?

Závod 1. kategorie Europe Tour Bělehrad - Banja Luka. V první etapě byl Pavel Stöhr (AC Sparta Praha) v dlouhém úniku 5ti členné skupiny, která byla dojeta v cílovém kopci. V druhé etapě Jan Stöhr (AC Sparta Praha) v dojezdu pelotonu bohužel spadl po kolizi s divákem, Jan Ryba dojel na 40. místě. Ve třetí etapě Jan Ryba dospurtoval na 16. místě a v poslední etapě na 6. místě.

1. Kump Marko Adria Mobil 3:31:57
2. Franczak Paweł Voster ATS Team
3. Grosser Aaron Bike Aid
...
6. Ryba Jan AC Sparta Praha

loading...

Členové týmu Tufo Pardus Prostějov dovezli UCI body

Elitní tým ve složení Luděk Lichnovský, Marek Dolníček, Vladimír Mikšaník, Karel Tyrpekl, Tomáš Bárta, Denis Rugovac a Wojciech Pszczolarski se zúčastnil závodu kategorie UCI 2.1 Belgrade Banjaluka a po velmi dobrém týmovém výkonu z něj přivezl první letošní body do žebříčku UCI.

Hned na úvod čekala závodníky téměř dvousetkilometrová etapa, jejíž vítěz, australský závodník Aaron Gate, v ní přijel s náskokem pěti vteřin na šedesátičlenný peloton. V něm figuroval také v barvách TUFO-PARDUS Prostějova Karel Tyrpekl, když byl klasifikován nejlépe z prostějovských závodníků na 24. místě.

Karel dojel v první etapě s těmi nejlepšími, takže měl stále naději na slušné celkové umístění, čímž získal roli lídra týmu. Ostatní se mu tak snažili v dalších etapách pomáhat,“ řekl k vývoji závodu sportovní ředitel Michal Mráček.

O vítězi druhé etapy se rozhodovalo v hromadném dojezdu, nejlépe si vedl tentokrát Tomáš Bárta, když projel cílem jako dvaatřicátý. Tyrpekl si však držel svou pozici v průběžném hodnocení.

Vědět o sobě dali závodníci ve třetí etapě, když strávil většinu dne v úniku mladý závodník Vladimír Mikšaník a Tomáš Bárta dojel patnáctý.

Výkon Mikšaníka ve třetí etapě byl opravdu vynikající. Tým hájící žlutý dres vedoucího závodníka jel tempo na čele pelotonu a nejelo se vůbec pomalu. Závodníci v úniku tak museli pravidelně střídat a neměli to vůbec jednoduché, přesto vydrželi sto kilometrů. Jsem rád, že jsme byli vidět a nebyli jsme pasivní,“ chválil výkon týmu Mráček.

Úkol týmu do závěrečné čtvrté etapy tak byl uhájit pořadí Tyrpekla v celkovém hodnocení. To se podařilo, když dokončil etapu jako sedmnáctý a celkově mu patřilo 12. místo, navíc skončil třetí v klasifikaci závodníků do 23 let a zároveň získal body do žebříčku UCI.

Musím pochválit tým, fungoval výborně. Lepší to mohlo být v závěrečné etapě, kdy se naši závodníci nechali zaskočit vývojem závodu a nebyli ve správný čas na správném místě, nicméně když se za tím ohlédnu, dvanácté místo na závodě kategorie 2.1 navíc v Karlově věku je pěkný výsledek. Bylo vidět, že je na tom výkonnostně velmi dobře, že nemá problém závodit s nejlepšími, a to je určitě pozitivní zprávou,“ shrnuje Mráček.

loading...

Výsledky