Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Havlín po životním gólu v extraligovém finále: Jen jsem to hodil na bránu

Po dvouzápasové přestávce se Tomáš Havlín vrátil do sestavy Liberce a stal se hrdinou čtvrtého finálového duelu v Třinci. V 19. minutě mu sice rozhodčí gól neuznali kvůli postavení spoluhráče v brankovišti, ale v 75. minutě už proti jeho přesné střele nemohli namítat nic. Havlín zajistil Bílým Tygrům vítězství 2:1 v prodloužení a zároveň srovnání finálové série na 2:2.

Tomáš Havlín (vlevo) slaví se spoluhráči z Liberce vítězný gól v Třinci
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Ani jsem se moc nedíval a jen to hodil na bránu. Měl jsem obrovskou radost. Byl to zatím můj nejdůležitější gól v kariéře," prohlásil Havlín. "Je to strašně vyrovnaná série a jsem rád, že jsme se do ní vrátili a dokázali jsme vyrovnat na 2:2," přidal dvaadvacetiletý bek.

Havlín odehrál první finálový zápas, poté ho ale v sestavě nahradil Matěj Stříteský. Po pondělní porážce jej však kouč Filip Pešán opět vrátil do hry. "Dozvěděl jsem se to před rozbruslením. Nervózní jsem nicméně nebyl. Byl jsem připravený a je to finále, takže o motivaci nemusí být řeč. Trochu nervozity tam bylo, ale člověk s týmem žije, takže je jednodušší opět naskočit," pokračoval.

Liberecký odchovanec byl blízko gólu už v závěru první třetiny, kdy také prostřelil Šimona Hrubce v třinecké brance. Rozhodčí ovšem gól neuznali. "Jestli jsem to bral jako křivdu? Ne, vůbec. Takový je hokej. Trefa nebyla uznaná a tím to končí. Musíme hrát dál a nesmíme se stresovat tím, jestli to mělo, nebo nemělo platit. Můžeme se po zápase podívat na video, ale je to jedno. Rozhodčí to neuznal a hra pokračuje," uvedl s nadhledem Havlín.

Nevěděl ani, proč rozhodčí jeho přesný zásah neuznali. "A ani jsem to neřešil. Je potřeba to pustit z hlavy. Když to člověk řeší, je těžké se vrátit zpět do hry."

Je nám líto, video expirovalo.
Moment utkání: Neuznaný gól Liberce

Bílí Tygři v Třinci drželi těsné vedení až do 58. minuty, kdy se podařilo šťastně vyrovnat Davidu Ciencialovi. "Věřili jsme, že už to udržíme. Psychice vyrovnání nepomůže, ale ukázali jsme sílu týmu. Hlavně psychickou. Nepoložilo nás to. Prodloužení bylo poté hodně vyrovnané," řekl Havlín.

Liberec se nyní bude snažit porazit Třinec doma a poprvé v sérii se dostat do vedení na zápasy. "Půjdeme do utkání se stejným plánem jako dnes. Sebevědomě a budeme věřit, že vyhrajeme. Budeme hrát před vlastními příznivci a platí, co říká spousta našich kluků. My se můžeme porazit jen sami. Je to jen o hlavě, oba týmy jsou neskutečně šikovné," zakončil Havlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články