Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberečtí volejbalisté vyrovnali finále a do Budějovic pojedou za stavu 1:1 na zápasy

Finále extraligy je po dvou zápasech vyrovnané. Volejbalisté Liberce sice v prvním domácím utkání nestačili na České Budějovice, tentokrát to však byla jiná písnička. Domácí Dukla nejprve ztratila úvodní set, pak se ale zdálo, že míří za jasným vítězstvím. Jenže Liberečtí nezvládli za stavu 2:1 koncovku čtvrtého setu, a o osudu duelu tak rozhodoval až pátý set. Infarktovou koncovku zvládli lépe hráči Dukly a vyrovnali finálovou sérii na 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberečtí volejbalisté srovnali finálovou sérii

Jihočeši až do tohoto duelu proplouvali play-off bez zaváhání, ale v osmém zápase jejich vítězná série skončila. Začali sice pod Ještědem náporem a snažili se udržet vysokou laťku předchozích výkonů, ale po změně stran se libereckým hráčům začal dařit servis podle představ, díky tomu zlepšili i obranu a Jihostroj se začal zadrhávat.

Hra byla poté naprosto vyrovnaná. Třetí set vyhrála Dukla 25:23, další pak rovněž minimálním rozdílem Jihostroj (26:24) poté, co odvrátil mečbol. Vypjatou koncovku českobudějovičtí hráči v útoku zvládli.

V tie-breaku v sobě našli více sil domácí volejbalisté. O poslední dva body se postaral nejzkušenější hráč na palubovce, univerzál Dukly Jan Štokr. "Chtěli jsme uhájit domácí prostředí, což se povedlo. Teď se začíná znovu od nuly. Abychom vyhráli titul, musíme vyhrát venku. A o to se pokusíme hned v sobotu," řekl kouč Dukly Michal Nekola.

Finále bude pokračovat v sobotu na jihu Čech od 19 hodin.

Finále play-off volejbalové extraligy mužů - 2. zápas:

Liberec - České Budějovice 3:2 (-17, 21, 23, -24, 13)
Rozhodčí: Krtička, Renčín. Čas: 221 min. Stav série: 1:1.

Liberec: Leikep 3, Štokr 26, Grut 17, Veselý 8, Biernat 2, Pietruczuk 16, libera Kopáček a Kunc - Správka, Srb, Indra, Holubec. Trenér: Nekola.

České Budějovice: Mach 4, Křesťan 19, Staples 21, Todua 12, De Amo 6, Michálek 8, libero Kryštof - Šotola 7, Ondrovič 3, Kraffer 3, Fila. Trenér: Dvořák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články