Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Atlético odložilo barcelonskou korunovaci. Vaclík pomohl Seville nulou k vítězství

Barcelona si na oslavu mistrovského titulu musí ještě počkat. Atlético Madrid totiž zvládlo utkání 34. kola proti šesté Valencii a po gólové přestřelce zvítězilo 3:2. "Blaugranas" loupili v Alavésu, což znamená, že mají čtyři utkání před koncem i nadále devítibodový náskok. Čtvrté místo udrželo Getafe po bezbrankové remíze s třetím Realem Madrid. S pátou Sevillou, která deklasovala poslední Vallecano, má totiž lepší bilanci vzájemných zápasů.

Fotbalisté Atlética Madrid se radují
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

Atlético na stadionu Wanda Metropolitano výborně začalo. V 9. minutě Juanfran nacentroval do pokutového území a Morata ve skluzu otevřel skóre. Ve 36. minutě po Minově průniku odpověděl Gameiro, který se prosadil proti svému bývalému mužstvu.

Také úvod druhé půle vyšel lépe domácím a po čtyřech minutách zužitkoval Lemarův centr hlavou Griezmann. Čtvrt hodiny před koncem pak sice vyrovnal kapitán Parejo z pokutového kopu po Saúlově ruce, ale Atlético si vzalo vedení zpět. V 81. minutě totiž dramatický duel rozhodl střídající Correa milimetrově přesnu střelou k tyči. 

Barcelona nezaváhala

Kouč Barcelony Ernesto Valverde nechal týden před úvodním semifinále Ligy mistrů s Liverpoolem odpočívat v utkání na stadionu Deportiva Alavés několik opor a na lavičce začali Lionel Messi či Jordi Alba.

Luis Suárez slaví vstřelenou branku na stadionu Deportiva Alavés
zdroj: REUTERS autor: Vincent West

Favorit začal zvolna a teprve po poločasové přestávce výrazně přidal. K zisku plného počtu bodů stačilo FCB v uvozovkách jen pět minut. Do střelecké listiny se zapsali Carles Aleňa s Luisem Suárezem a 26. titul má proto na dosah i přes výhru Atlética.

Sevilla doma nadělovala

Hráči andaluského celku měli od začátku nad nováčkem jednoznačnou převahu, ale v prvním poločase šance neproměnili.

Po změně stran už Vallecano nápor favorita neustálo. V 55. minutě otevřel skóre Promes, pak se dvakrát trefil Munir a bývalý útočník Barcelony ještě v 69. minutě asistoval u přesného zásahu Ben Yeddera. Debakl hostů v závěru dokonal střídající Gil.

Sevilla vyhrála čtvrté z posledních pěti ligových střetnutí, ale na čtvrté místo neposkočila. Getafe totiž remizovalo 0:0 s Realem Madrid.

Nejlepší střelec "bílého baletu" Benzema už ve 2. minutě těsně minul branku, ale jinak domácí se slavnějším madridským sousedem drželi krok. Navas ve 30. minutě zneškodnil Arambarriho ránu z přímého kopu a podržel hostující tým i čtvrt hodiny před koncem, kdy si poradil s Molinovou střelou i Matovou dorážkou.

Real venku potřetí za sebou v lize nevyhrál a prohloubil ztrátu na čelo tabulky. Na vedoucí Barcelonu ztrácí patnáct bodů, na druhé Atlético šest. Getafe prohrálo jediné z posledních třinácti kol a udělalo další krok k historickému postupu do skupiny Ligy mistrů.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:

Huesca - Eibar 2:0 (54. Gallego, 57. Ávila), Valladolid - Girona 1:0 (67. Míchel), Alavés - FC Barcelona 0:2 (55. Aleňá, 60. Suárez z pen.), Atlético Madrid - Valencie 3:2 (9. Morata, 49. Griezmann, 81. Correa - 36. Gameiro, 77. Parejo z pen.), Espaňol Barcelona - Vigo 1:1 (33. Wu Lej - 72. Maxi Gómez), Leganés - Bilbao 0:1 (43. vlastní En-Nesjrí), Levante - Betis Sevilla 4:0 (9. a 32. Campaňa, 56. Morales z pen., 80. Coke), FC Sevilla - Vallecano 5:0 (57. a 62. Munir, 55. Promes, 69. Ben Yedder, 86. Gil), San Sebastian - Villarreal 0:1 (85. Moreno), Getafe - Real Madrid 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články