Hlavní obsah

To je rivalita! Sparta vyhrála klíčové derby, kanonýr slavil v provokativním tričku

Praha

Dal dva góly a byl za hrdinu. Ale také za provokatéra. Útočník Sparty Václav Sejk dal ve slavném derby S v podání mladších dorostenců Slavii dvě branky a borci v rudých dresech vyhráli 3:2. Sešívaní museli sledovat jeho gólovou oslavu, kdy si vyhrnul dres, pod nímž schovával triko s nápisem „antislávisti", které se nosí spíš do fanouškovského kotle než na hřiště. Prestižní derby bylo soubojem o první místo v tabulce a po vítězství vede 1. celostátní ligu mladšího dorostu právě Sparta.

Foto: Dominik Hejbal, Sport.cz

Útočník Václav Sejk slaví gól v derby mladších dorostů.

Článek

V Počernicích byla k vidění náramná podívaná. Řada reprezentantů na obou stranách, tvrdé souboje, ostré výrazy, ale také spousta pohledných akcí a také celkem pět vstřelených branek.

Slavia sice po dvou minutách vedla. Hráči v rudých dresech skóre otočili po dvou individuálních akcích nejmladšího hráče z obou základních sestav – Adama Karabce.

Hrdina derby mladších dorostů Václav Sejk, který přišel do Sparty v létě z Teplic.

Dominik Hejbal, <a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Patnáctiletý křídelník v obou případech vyvedl míč středem hřiště a poté vyslal do stoprocentní šance spoluhráče. V prvním případě se prosadil levý bek Adam Borkovec, ve druhém útočník Václav Sejk, který svou trefu oslavil vyhrnutím dresu, pod nímž ukrýval tričko s nápisem „antislávisti".

Sejk do konce poločasu ještě zvyšoval na 3:1, když využil nedorozumění v obraně domácích a zakončoval do odkryté brány.

Foto: Dominik Hejbal, Sport.cz

Stoper sparťanského dorostu Jan Dolejš (vlevo) se snaží ubránit útočníka reprezentační sedmnáctky Adama Toulu.

Po změně stran měla více ze hry Slavia, která se také dočkala snížení. Po akrobatickém zakončení Jonáše Kneifela a zákroku brankáře Tůmy se míč odrazil k Adamu Toulovi, jenž bez problémů dorážel zblízka do sítě.

Více ze svého tlaku slávisté nevyužili, přestože Sparta v závěru dohrávala bez vyloučeného Filipa Šilharta. Sparťané tak mají šest kol před koncem soutěže v čele tabulky náskok jednoho bodu na Slavii.

Už ve středu od 19.30 hodin se hraje v Edenu derby mužských týmů Slavie se Spartou v semifinále domácího poháru.

1. celostátní liga dorostu U17, předehrávka 29. kola
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:3 (1:3)
Branky: 2. Matys, 49. Toula – 13. Borkovec, 19. a 42. Sejk. Rozhodčí: Melichar – Flimmel, Šafránková. ŽK: 40. Neruda – 47. Borkovec, 67. 87. Vitík. ČK: 89. Šilhart. Diváci: 150.
Slavia: Surovčík – Starý (65. Hájek), Štětka (46. Prebsl), Matys, Neruda (78. Leitl) – Kopáček, Rigo, Hroník (78. Jurásek) – Douděra, Toula, Kneifel.
Sparta: Tůma – Rydval, Vitík, Dolejš, Borkovec (61. Lukavský) – Karabec (92. Dukay), Freisinger, Suchomel (74. Klimenda), Šilhart – Sejk, Žížala (69. Schánělec).

Reklama

Související témata: