Hlavní obsah
Článek

Fotografie z natáčení posledního filmu Jaroslava Kepky nám poskytl jeho herecký kolega Roman Pomajbo (49), kterému hrál filmového pratchána.

Film Voda, čo ma drží nad vodou vypráví příběh slovenského básníka Jozefa Urbana, který byl spoluautorem slavné písně, jež nese stejné jméno jako film. Režie byla v rukou Tomáše Magnuska a roli básníka si zahrál právě Roman Pomajbo, který na Jaroslava Kepku zavzpomínal s úctou:

„S panem Jaroslavem Kepkou jsem se setkal, nyní musím říct bohužel, až při jeho posledním projektu. Paradoxní je, že ve stejný den, jako jsme se dozvěděli o úmrtí, měl mít film v Bratislavě slavnostní premiéru. Pan Kepka s námi natáčel scénu svatby hlavního hrdiny Jozefa Urbana, kde hrál dědečka nevěsty, přičemž jeho ženou byla ve filmu herečka Zdenka Procházková. Pro mě to byla velká čest setkat se s takovou legendou československé kultury a je mi to celé velice líto. Obzvlášť v den, kdy jsme se těšili na premiéru, která byla prozatím odložena. Budu na setkání s panem Kepkou s láskou vzpomínat. Byla to velice příjemná a milá spolupráce.“

Romana Pomajba můžete znát z filmů Kvaska a Tacho, zároveň je to pyšný trojnásobný otec.

Reklama

Další články

Načítám