Panáček v reality show

Masterchef Česko (24.4.): Školní strava

24. Duben 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

ms16

Tým modrých – Petr, Oliver, Mona, Kačka. Tým červených – Honza, Lea, Kristína, Ester. Úkol – nasytit děti školou povinné. Čas – 90 minut. Menu – tříchodové. Cíl – získat více bodů. Kterému týmu se podaří zavděčit zákeřným dětem? Kdo lépe odhadne, co mají děti rády? Pozor, dnes už od 21:20!

Červeným se díky důmyslné taktice podaří vyfouknout modrým ty nejlepší suroviny, modří si ale poradí, jen ten čas je proti nim. Však také připravit tříchodové menu pro děti školou povinné není žádná legrace. Nervy na pochodu budou mít opět Oliver a Mona, legrace ale nebude ani u červených.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 47
1
Jonatána
Reagovat

Chci Peztráááááááá!!!! Mona ven.

2
libena
Reagovat

petr vybral protihráče super! doufám že ji porazí, protože dnes je fakt mona na ránu

3
VojtaP
Reagovat

Kdybych musel vařit, tak si vyberu soupeře úplně stejně. Vařit proti Oliverovi nebo Katce by i pro Petra byla zbytečně velká výzva. Hlavně je větší pravděpodobnost, že se vyřadí i sami v nějaké příští výzvě, než jít zbytečně do duelu.
Mona už sice přesluhuje a nejspíš i poletí, ale zase umí tu a tam překvapit porotu, co se týče chutí.

4
Jana
Reagovat

Snad nevypadne Petr proti Mone…

5
Jonatána
Reagovat

Prosím, Mona pryč. Pezr se mohl zachránit, neudělal to. Umí skvwla vařit a mám ho ráda. Nechi Monu, bože, je na protśto typická…. a Petr je nej!

6
Jonatána
Reagovat

Jestli vyhocé Petra, pekelně mě naštvou. Je jim to samozřjmě buřt, ale tak trochu mě to pr´řestane bavit a už si asi nebud hlídat, kday začíná Masterchef, abych ho neprošvihla :-D. Prima to má u zadku a šéfové taky, ale prostě přestanu koukat. Ta žesnká mi prostě vadí.

7
Jonatána
Reagovat

No chválabohu, mají zdravý rozum -).

8
Wally
Reagovat

Proč? Prosím proč? Já trpím už tím, že tam Kateřina pořád je, jejími ksichty a příště to bude dokonce zdvojený. Auauau.

9
Mila1
Reagovat

Tak jsem si docela oddechla, že postoupil Petr. Je to frajer. Mona na jeho místě by šla sama nahoru a on tam galantně pustil Olivera a Kačku za to, jak bojovali. Mona se doposavad jen vezla a nic kloudného nepředvedla.

10
Ludmila
Reagovat

@Mila1: taky mám ten pocit, překvapila mne před odchodem pochava porotců a nabídka stáže. Petr se zachoval jako frajer, že nešel na balkon

11
Nika
Reagovat

tak já jsem zde osamělá z názorem, ale mně zase silně vadí postup Petra. Protože mi vadí víc než Mona. Na ten jeho úlisný kisicht a podlézavost jsem už od začátku alergická.

12
Prochor
Reagovat

Mně se včera líbila Lea jak se snažila obří vařečkou rozmíchat kila uvařených těstovin:-) Naštěstí jí Honza pomohl. Monu zase zaskočil počet masových kuliček. Tak místo aby sebou švihla a pustila se do práce se začala vymlouvat takže Petr musel upéct sekanou.
Stejně soutěžit v Master Chef jednoduché těstoviny se sýrem versus sekaná je docela paradox.
Ještě jsem nepochopil že na FB anoncovali že budou soutěžit o to, kdo udělá něco z jahod a to nebylo.

13
anonym
Reagovat

Bankéř se kapku pochlapil, že nešel na balkon sám. Překvapivě opět zvládl jak pivní sýr tak morkové kosti a zase poprve.
Tanečky Kateřiny nemusím už delší dobu. A Lea by se taky mohla zklidnit, začíná Kateřinu nebezpečně kopírovat :-)
Petr prohodil, že pro děti uvařili samé zdravé věci a marně přemýšlím, co je na pomletém bůčku zdravého.

14
Lady XL
Reagovat

Fakt jsem dlouho myslela, že půjde Petr na balkon, ale asi si na Monu věřil. Já si totiž myslím, že by na balkon šel, kdyby mu tam zůstal kdokoliv jiný (no možná ještě na Ester by si věřil). A může teď říkat, co chce… :-). Byla jsem ráda, že soutěži tito dva, palce jsem ale nakonec držela Petrovi, protože podle mne přeci jen líp vaří a aby šla dál Mona, to už by bylo na mne moc. V týmovkách jí to vůbec nejde a neskutečně mne štvala, jak nestíhala a stěžovala si, že jí nikdo nejde pomoct! No neviděla jsem, že by ostatní stáli s rukama v kapsách a nic nedělali! Pak se dohaduje o tom, že udělá větší koule, aby stíhala. Jenže velký koule zase déle trvají! Jo a stížnost na Petra, že jí tam nenechal ještě jednu morkovou kost, když si vzal 3…. Tak byly 3 porce né, nebude proto dělat jen dvě, aby Mona měla 2 kosti. Nechal jí stejně tu největší, tak své jídlo mohla v klidu udělat.

15
Mila1
Reagovat

@Prochor: Lea se mi líbí pořád. Kdybych si měla někoho vybírat do týmu, tak určitě Leu. Její bezprostřednost, nezákeřnost, věčný úsměv a pozitivní přístup k čemukoli je odzbrojující.
Mona a její sabotáž s kuličkama to Petrovu týmu prohrála, protože měli lepší menu. Ikdyž ta batátová polévka… nevím. Proč radši neudělali květákovou nebo jinou normální.

16
anonym
Reagovat

@Lady XL: Mohl si jen jednu nechat on, když stačila Moně mohla stačit i jemu a stejně morek zase dělal poprve, tak na zkoušku:-)
Taky si myslím, že kdyby měl mít za soupeře třeba Honzu, šla by velkorysost stranou a mazal by na balkon až by se za ním prášilo. Z jeho pohledu Mona byla slabý soupeř. A musel by jídlo vyloženě zkazit, aby s ní vyletěl, porotci jsou nakloněni jemu. Zabil dvě mouchy jednou ranou, pochlapil se a ještě postoupil :-)

17
Milena
Reagovat

Nechápu, co máte proti Petrovi. Uvaří vždy výborně, je to prostě slušňák, tak to asi mnohým vadí. Včerejší menu měli lepší, než červený tým, ale na děcka vždy zaberou těstoviny….a hranolky- kdyby je včera někdo udělal, má výhru. Jako moučník něco s čokoládou nebo zmrzlinou, to u dětí zabere.

18
anonym
Reagovat

@Milena: Každý má jiného oblíbence, někomu nesedne Petr, někomu třeba Honza. Slušňák mi v žádném případě nevadí, ale vadí mi Petr. Ale chápu, že pro někoho je Petr nejlepší.
Jestli modří měli nebo ne lepší menu je diskutabilní, pro děti, jak vidět, lepší nebylo.

19
Prochor
Reagovat

@anonym: Jestli chtěl bojovat proti těstovinám, tak měl Petr zkusit spíš vídeňský řízek než mleté maso. Ale nevím, jestli jde usmažit za 1,5 hodiny 60 řízků.

20
Wally
Reagovat

@Prochor: Copak usmažit. Ale oni nebyli schopni udělat 60 koulí, jak by mohli zvládnout obalit 60 řízků.

21
Prochor
Reagovat

@Wally: Stejně je úžasný, že to kuchaři ve škole stíhají. Třeba 60 dětí jsou tak dvě třídy ale ve škole je dětí ještě víc. Určitě musí kuchaři používat předpřipravená jídla. Třeba řízky musí mít už obalené v lednici a jen je usmaží.

22
Lady XL
Reagovat

@anonym: On ale udělal jídlo ze 3 kostí, každá sloužila jako porce pro jednoho strávníka. A nevím, co původně chtěla dělat Mona s jednou kostí, když ji připravovala samostatně. Až porotci ji upozornili, že musí být 3 porce! A nebýt Ester, která jí v tom časovém presu poradila, tak možná ani ten morek nepoužila. Ovšem to potření morkových kostí olejem od Petra no to bylo dílo- prý aby to nebylo suché!? A co suché? Kost?…
Udělat řízky – no možná by se to stihlo, konec konců tam měli velkokapacitní přístroje a tak se dalo smažit ve velkém… Jenže to by tam nesměli mít pomalou a reptající Monu a udělat jinou polévku, která byla taky dost problém. Nechápu, proč ji vařili, málo dětí ji někdy jedlo. Květáková by byla fakt lepší. Evidentně v tomhle vařili „pro porotu“ a ne pro děti.

23
Lady XL
Reagovat

Mimochodem, zajímalo by mne, zda děti jedly vážně obě jídla. Já jsem si totiž nějak nevšimla, že by na tácu měly vlastně 6 talířů/pokrmů. A jak známe děti, mívají problém sníst jedno jídlo natož dvojitý nášup :-D. Vím jen, že měly dva podnosy na sebe poležené, aby mohly hlasovat…. Tak co, čeho jste si všimli vy?

24
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Dětem je asi třeba dělat jídla, na která jsou zvyklá. Takže tu batátovou polívku jedly nějak zaraženě. Jedna holčička řekla rovnou že jí nechutná protože je nějaká divná:-)) Tohle Petr neodhadl. Chtělo to nějakou polévkovou klasiku. Hned jsem si vzpomněl na polévku s játrovými knedlíčky ale hned nato jsem si zase vzpomněl na Monu a její nadšenou práci na masových kuličkách:-))

25
Wally
Reagovat

Hlavně bylo zadání – zeleninové jídlo. Takže sekaná s kaší to nesplnila.
K těm porcím. Taky mi přišlo jídla zbytečně moc. Na 60 porcí 8 šišek sekané pro děti z převážně 1. stupně je moc. A přemýšlím jak je časté, mít v sortimentu školní jídelny batáty, čerstvé jahody, maliny nebo borůvky.

26
anonym
Reagovat

@Lady XL: Ano, porota jí něco poradila, nakonec ten morek rozdělila na tři části a měla tři porce, schytala pochvalu, Petr nedosolil. Chtěl tři, měl tři, kdo dřív přijde ten urve suroviny. Použít morek nebyla podmínka, takže Mona nemusela brát ani tu jednu:-)
Stolování dětí bylo nějak zkrácené a taky jsem si říkala, že tolik nemůžou sníst.
@Prochor: Začínají v šest ráno a do těch 11 to jsou 4 hodiny. Dřív to tak bylo, tak snad dneska nezačínají pracovní dobu v 9.

27
Libuše
Reagovat

Tak včera to dopadlo tak nějak spravedlivě, tak jsem spokojená. Modří měli vsadit na kuřecí řízek, to je dětská klasika. Určitě by to stihli, kdyby si práci dobře rozdělili. Mona sice je remcalka, ale jestli ji fakt nechali dělat 120 koulí samotnou, tak se nedivím, že to vzdala. Třeba Kačka měla na dezert z hotového listového těsta 90 minut – to podle musela mít hotové dříve a mohla by i někde přiložit ruce k dílu.
Jinak když jsem to včera viděla, tak smekám před kuchařkami ve školní jídelně, kam chodí moje dítě – škola má přes 900 žáků + učitelé a zaměstnanci.

28
Sa. I.
Reagovat

Nevím, jak je to s normami pro školní jídelny, ale měla jsem možnost nahlédnout, jak pro seniory je v DS kde co tzv. z pytlíku – bramborová kaše z prášku /proto ji nemají rádi, základy omáček z prášku, ve skladu pytle „suchého krmiva“ ke snadnější přípravě… Zaměstmanci jsou z této dotované stravy nafouknutí, přibírají na váze, komu na sobě záleží, nosí si stravu vlastní.
Netuším, jak je to sestříhané, jestli tak všem, ale na můj vkus Petrovi porota příliš často radí. Je to protekce nebo si jen porotci v hrůze chrání svoje chuťové buňky a žaludky? :-)

29
Lady XL
Reagovat

Já právě začátek neviděla (až od remcání u masových koulí), tak nevím, jaké vlastně bylo zadání. Jestli 1 zeleninové jídlo, tak to holt museli splnit tou polévkou a nemohli udělat vývar. Ovšem furt lepší květáková či bramboračka. Upřímně, že tam je Kačka, jsem si u modrých všimla, až když finišovali.Kamera ji skoro vůbec nezabírala (jako Ester) a taky si myslím, pokud nepomáhala u něčeho v začátku, že to mohla stihnout dřív a pomoct u jiného jídla – např. té Moně. Taky jsem názoru, že kuřecí řízek se stihnout mohl. Nějak mi přišlo, že se moc nezamysleli nad tím, co děti nejraději (já vím, „ukradli“ jim suroviny, jak jsem četla). U červených to vážně dobře ošéfoval Honza a ostatní ženy ho hlavně poslouchaly.

30
Nika
Reagovat

@anonym: Petr se sice pochlapil, že nešel dobrovolně na balkon, ale tam poslal silné soupeře a nechal si do bettlu Monu, protože na ni si věřil. Možná i při tom vědomí, že mu porota nadržuje. Kdybych měla rozhodnout (aspoň podle vizuální stránky), kdo z těch dvou měl lepší chuťovky, těžko bych se rozhodovala. Že rozhodne poslední kousek, jsem tak nějak předpokládala, ale ani tam to nebylo jednoznačné, oba udělali chyby. Nicméně porota si vybrala do dalších bojů Petra.
Polívat morkovou kost olejem, to jsem se fakt nasmála:). Porota mu samozřejmě poradila:) A všechno zase napoprvé měl dokonalé. No, nevím, no. Ale nevadí, stejně nakonec vyhraje jen jeden, bohužel ale Petrovi fandit z nějakého důvodu neumím. A není to proto, že je to slušňák:-) Něco mi tam nesedí jednoduše.

31
Wally
Reagovat

Z rozstřelu by každý vyšel jako podrazák. Ať to je Petr nebo kdokoliv jiný. Půjde na balkon – totální srab. Vezme si Olivera – chce se zbavit silného soupeře. Kateřina, Monika – vybral si slabšího, aby se zachránil.
Neochutnali jsme, ale porotci měli více připomínek k Petrovi, takže ten postup byl takový …..jak to slušně říct? :)))

32
anonym
Reagovat

@Nika: V podstatě píšu totéž. S chuťovkami na tom byli dost podobně, takže porota zřejmě přihlédla celkově k vaření Petra a vzhledem k tomu, že morkové kosti a pivní sýr dělal poprve, dostal zelenou:-)

https://novaplus.nova.cz/porad/jak-to-vidi-masterchef/epizoda/33954-jak-to-vidi-masterchef-16-dil-petr-vyhodil-monu-a-reziser-masterchefa-prozradil-proc-se-sarka-vratila-do-hry

33
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Ale zase je pravda, že u modrých chutnal dětem moučník víc než u červených. Takže souboj dortíkovek Kačka – Kristína vyhrála Kačka. Asi je na sladké opravdu dobrá. Nebo byla chytrá, že použila čokoládu po které se děti můžou utlouct.
Co se týká hlavního chodu, tak červení vybrali výborně i z hlediska přípravy. Lea už měla nějaký cibulový základ,nasypala na něj několik plechovek rajčat, zředila a dochutila.Pak už stačilo vmíchat těstoviny a sýr. Naprosto jednoduché a přitom pro děti vděčné jídlo.

34
dorka
Reagovat

@Wally: P Ř E S N Ě

35
dorka
Reagovat

Kdybych byla kapoš jako Petr, volila bych stejně. Na balkon ani omylem, a ti dva dělali, až se z nich kouřilo, takže Monička, která nevyšoulá 120 kuliček a nedostrouhá batáty, páč jí nikdo nepomáhá…. – Naštěstí porotcové nejsou slepí.

36
dorka
Reagovat

@Wally: mlžit připomínkami je v téhle soutěži nutnost, jinak by bylo všechno jasné a nikoho by to nebavilo!! :-)

37
Ina
Reagovat

Děcka jsou dneska „rozmlsaná “ tím, že málokterá mamka doma vaří. Taky jsem se divila, že neudělali řízek. Ten by zabral. Ale těstoviny s kečupem byla rána do černého. Holt je to tak. I ten trhanec děcka neznají. Raději lístové těsto – polotovar a nějaké ovoce. Mona mi neseděla od dílu, kdy si ze šárkou přisadily na kapitána Bohouše, takže jsem docela ráda, že se vyporoučela. I když ty její chuťovky vypadaly lákavě. Čím dál víc fandím Honzovi a pak Lee. Honzík se i předvedl jako skvělý kapitán, narozdíl od minulého kapitánování. Držím mu palce

38
dorka
Reagovat

Mě dnes dostal Honza. Nenechal se zviklat. Chefové mu tam mudrují o skusu a on VÍ, že děcka to mají jinak. – A nejen děcka 8-)

39
Lady XL
Reagovat

@Prochor: Akorát že trhanec dělala Ester ne Kristýna. Přišlo mi, že ten trhanec dělala kvůli porotě, aby u ní zabodovala, na děti nakonec tak nemyslela. Moc dětí tuto sladkost nezná. A čokoláda fakt zabere vždy. Jako u dezertu, měli modří přemýšlet i u polévky a hlavního jídla. Zkrátka myslet na děti a jejich chutě.
Taky myslím, že na postupu Petra se podílel jeho výkon v celé soutěži, což ale považuji za spravedlivé, pokud byl výsledek nerozhodný. Mona se dosud dost vezla, na týmové soutěže naprosto nevhodná. Je to sólista a nastal její čas. Myslím, kdyby párkrát nebyla na balkóně díky vyhrané týmové soutěži, že by už byla pryč…

40
anonym
Reagovat

@Lady XL: Já vlastně souhlasím, že se přihlíželo k minulým vařením je v pořádku. Ale mohlo by to tak být u všech, nejen u Petra.
Trhanec dělala Ester, první připálila, těstoviny Lea a Honza asistoval, ale co pak dělala Kristýna? Asi se zpětně podívám:-) Asi polívku. Měli to menu sestavené líp a jednodušeji. A zřejmě i víc chutnalo.

41
Lady XL
Reagovat

@anonym: Jasně, podle mne by se mělo přihlížet k celkovému průběžnému vaření v tom případě, kdy je výsledek s dalším/i téměř rovnocenný, ne-li prostě totožný. Pokud ale má někdo větší chybu (např.Mirek), má bez milosti odejít… Ovšem ono to posuzování je dost subjektivní i z pohledu porotců a už při tom posuzování se možná používá i z jejich strany taktika, koho tam chtějí nechat… Škoda, že nemůžeme ochutnat.

42
Prochor
Reagovat

@Lady XL: To byla ale chyba protože podle FB se Kristína zabývá hlavně dortíkama. Takže je škoda, že jí červení nevyužili. Ester mohla udělat polévku. Ale co, stejně vyhráli červení.

43
Lady XL
Reagovat

@Prochor: Přišla jsem k tv později a divila jsem se, že není u sladkého Kristýna… Ale taky jsem se divila, kde je Kačena, kterou skoro neukazovali během vaření…. Ale proč by ji ukazovali, když nedělala takový mumraj kolem sebe jako Mona. Navíc při střihu už věděli, že Mona vypadla, tak ji také víc zabírali. Každopádně se mi líbilo, jak si to Honza ošéfoval.

44
Grc
Reagovat

Petr je nudný hráč, pro televizní show nevhodný typ, nikoho nebaví. Asi jen tady čtu, že mu někdo fandí. A ta jeho snaha o férovost, že nešel na balkón. Klasika českých show, v zahraničních MasterChefech, Survivorech, VyVolených a kdo ví kde všude soutěžící myslí jen na sebe a svou výhru, žádná solidarita nemá šanci. Jinak Mona byla mnohem zajímavější hráč a navíc dostala nabídku od Kašpárka, Petr ji asi nedostane. Stejně tak mě překvapuje, že si myslíte, že děti jsou ujeté na řízky. To možná tak před 15 lety. Jinak chválím porotu a hudební podkres show (i když je dodaný přes zahraniční licenci, nicméně těch motivů se tam střídá hromada a je to mnohdy lepší než filmová hudba).

45
VojtaP
Reagovat

@Grc: nesouhlasím, že by nevyužití výhody bylo nějaké české specifikum. Často sice nejsme tak soutěživí a přes mrtvoly jdoucí jako třeba Američané, nicméně i tam se v pár řadách Masterchefa nebo Survivora našly charaktery, které chtěly vyhrát čestně, proti nejlepším a něco si tím i dokázat. Je to takové sportovní chování. Na druhou stranu by ale neměl být člověk odsuzován za to, že výhodu využije, protože to pravidla umožňují, to už je pak otázka nějaké osobní integrity. Úplně zobecnit to asi nejde, vždy bude záležet v jaké situaci se zrovna soutěžící nachází a v jaké soutěž fázi.

V posledním díle mi přišlo, že si Petr chtěl právě tu integritu zachovat, ale nakonec si to
docela shodil tím, že si do souboje vybral nejslabší Monu. Odůvodnil si to tím, že se Mona málo snažila a přispěla tak k neúspěchu, i když za jejich neúspěchem stálo spíše špatně sestavené menu pro děti. Být to takový charakter, tak jde proti Oliverovi nebo Katce. Asi v tom výběru soupeřů nějaká vypočítavost stejně byla…
Nakonec ho málem i ta Mona převálcovala. Sice byla spíš známá svým neustálým stěžováním si na něco, na druhou stranu ji ale porota často dávala k dobru dobře dochucená jídla. Možná na to Mona neměla technicky, ale chutě má asi citlivější než Petr.

46
Jonatána
Reagovat

V televizi jsme to vixěla tak okrajově, jen jsem evidovala, že Petr soutěší s Monou. Teď se na to dívám. Mona je pro mě naprosto nesnesistelná, ona za nic nemůže, nikod jí nepomáíhá, to se nedá stohnout…ještěže ji vyvalili.

47
Lady XL
Reagovat

@VojtaP: Souhlasím s tebou, že Mona měla docela vytříbené chutě, to se jí musí uznat. Ale jinak souhlasím s výběrem Petra (a ne proto, že Monu nemusím). Prostě nechal, podle mne, hrát o vypadnutí nejslabšího soutěžícího. A i když neměli dobře sestavené menu, tak Mona se v tom topila a to, jak pracovala s nechutí, ji brzdilo. Neměla takové nasazení jako ostatní v týmu. Souhlasím, že by se nemělo vyčítat, pokud by se kapitán nominoval na balkon sám, pokud je v podstatě v ohrožení. Může totiž nastat situace, že kapitánem bude naopak slabší soutěžící a ne typ Petra. Pak je jednoznačně lepší, když si odejde sám na balkon a já bych mu to nevyčítala, protože to je hra!

Přidat komentář