Hlavní obsah

Olomoucko postoupilo přes Pardubice do semifinále NBL

Praha

Basketbalisté Olomoucka si jako první zajistili místo v semifinále play off NBL. Postup přes Pardubice slavili v nejkratším možném čase, čtvrtý čtvrtfinálový duel dnes Hanáci na východě Čech vyhráli 100:91. Postupový mečbol si mohl vybojovat i Děčín, po dvou domácích výhrách ale úvodní zápas na hřišti Opavy prohrál 68:89. Slezané tak snížili stav série na 1:2.

Foto: David Šváb/Nymburk Basketbal, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

Olomoucko v Pardubicích rozhodlo ve třetí čtvrtině, kterou vyhrálo o dvanáct bodů. V úvodu poslední části, do níž domácí vstupovali s dvacetibodovým mankem, sice Pardubičtí stáhli na sedm bodů, prodloužení sezony si ale vybojovat nedokázali.

Nejlepším střelcem zápasu se stal hostující Javonte Douglas, který dal 27 bodů a navíc přidal 12 doskoků. Jen o tři body méně nasbíral v domácím dresu Donovan Jackson, který proměnil pět tříbodových pokusů.

Děčín vedl v Opavě jen po úvodním tříbodovém pokusu Šimona Ježka, pak už domácí převzali kontrolu a výhru si pohlídali. "Základní sestava našeho týmu soupeře zatlačila a rychle získala uklidňující náskok. Ve čtvrté čtvrtině se utkání již jen dohrávalo, když na obou stranách si zahráli všichni hráči z laviček," řekl trenér domácích Petr Czudek.

"Gratuluji Opavě a Petrovi k zaslouženému vítězství. My jsme se dnes utkání pouze zúčastnili a nenabídli jsme basketbal. Domácí byli ve všech směrech dnes lepším týmem a my se musíme do zítřka vzpamatovat," uznal trenér Děčína Tomáš Grepl. Série pokračuje čtvrtým zápasem ve čtvrtek opět v Opavě.

Čtvrtfinále play off ligy basketbalistů:
3. zápas:
Opava - Děčín 89:68 (27:16, 47:29, 69:47)
Nejvíce bodů: Gniadek 18, Zbránek 17, Bujnoch 16, Švandrlík 13, Klečka 10 - Carlson 13, Ježek, Feštr a Krakovič po 8. Stav série: 1:2.
4. zápas:
Pardubice - Olomoucko 91:100 (25:29, 43:48, 63:80)
Nejvíce bodů: Jackson 24, Půlpán 17, Švrdlík 12 - Douglas 27, Mikulic a Pelko po 18, Palyza 16. Konečný stav série: 0:4.

Reklama