Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Citizens jsou zpátky v čele, Arsenal zase prohrál

Série dohrávek vygradovala manchesterským derby, v němž si hostující Citizens poradili 2:0 s United a vrátili se do čela tabulky o bod před Liverpool. Už třetí porážku z posledních čtyř zápasů v Premier League si připsal Arsenal, který podlehl 1:3 Wolverhamptonu a ztrácí bod na čtvrtou Chelsea. Tottenham si poradil s Brightonem, když vyhrál 1:0, a Watford se Southamptonem remizoval 1:1. Shane Long v tomto duelu dal nejrychlejší gól v dějinách anglické nejvyšší soutěže, brankáře překonal už po 7 vteřinách hry.

Hráči City slaví výhru v derby
zdroj: ČTK/AP/Jon Super

První poločas na stadionu Old Trafford moc velkých šancí nenabídl. Více práce měl domácí brankář David de Gea, který si poradil s tvrdou ranou Bernarda Silvy i s pokusem Raheema Sterlinga, ale jinak United drželi s favoritem krok.

"Citizens" se ujali vedení v 54. minutě, kdy se Bernardo Silva prosadil přízemní střelou k tyči. Za dvanáct minut střídající Leroy Sané po Sterlingově akci propálil nejistého De Geu podruhé.

Hráči City v tomto ročníku nastříleli ve všech soutěžích už 157 gólů, čímž překonali vlastní anglický rekord. United prohráli třetí soutěžní utkání za sebou při skóre 0:9 a patří jim šesté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchesterské derby ovládli Citizens

Pátý Arsenal prohrál na hřišti nováčka Wolverhamptonu 1:3 a nevyužil šanci poskočit na čtvrtou příčku. "Kanonýři" s brankářem Petrem Čechem na lavičce prohráli třetí z posledních čtyř ligových utkání a na Chelsea ztrácejí bod.

Ve Wolverhamptonu se jako první v 28. minutě trefil Rúben Neves z přímého kopu a do přestávky ještě zvýšili Matt Doherty hlavou a Diogo Jota po individuální akci. Deset minut před koncem už pouze snížil Sokratis Papastathopulos hlavou po rohu. "Vlci" se posunuli na sedmou pozici a Arsenal v nejvyšší soutěži porazili po 16 zápasech, poprvé od roku 1979.

Tottenham vydoloval výhru

Jedinou trefu v utkání Tottenham - Brighton si těsně před koncem připsal záložník Christian Eriksen. Po přihrávce od Dele Alliho vystřelil zpoza vápna do levého dolního rohu naprosto přesně a radoval se posedmé v sezoně. Spurs mají aktuálně tříbodový náskok před čtvrtou Chelsea. O další bod méně má pátý Arsenal, který má ovšem zápas k dobru.

Ve Watfordu atakoval irský reprezentant Long po úvodním hvizdu a rozehrávce domácích stopera Craiga Cathcarta, zblokoval jeho nákop a následně s klidem přeloboval brankáře Fostera. Od začátku střetnutí uplynulo přesně 7,69 sekundy. Long tím překonal rekord obránce Tottenhamu Ledleyho Kinga, jenž v roce 2000 vstřelil gól Bradfordu za 9,9 sekundy.

Anglická fotbalová liga:

31. kolo: Watford - Southampton 1:1 (90. Gray - 1. Long), Wolverhampton - Arsenal 3:1 (28. Neves, 37. Doherty, 45.+2 Jota - 80. Papastathopulos), Manchester United - Manchester City 0:2 (54. B. Silva, 66. Sané). 

33. kolo: Tottenham - Brighton 1:0 (88. Eriksen)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články