Tkačík, Bednář a Paťorek přerozdělují podíly v Business Media CZ

čtvrtek, 25. dubna 2019, 07:25 Tisk MediaGuru

Tomáš Tkačík, Václav Bednář a Hynek Paťorek si rozdělili aktivity dosud zastřešované firmou Business Media CZ.

Od letošního roku se aktivity Business Media CZ dělí do dvou firem. Jedna společnost, která bude vlastněná Tomášem Tkačíkem a finančním ředitelem Václavem Bednářem a kde teprve dělení podílů probíhá, si ponechává název Business Media CZ a budou pod ní spadat časopisy Moderní byt, Bydlení, Svět kuchyní, Svět koupelen a příslušné weby. A rovněž zajišťuje vydávání odborných časopisů Automobil, Trucker, Doprava a silnice, Technický týdeník a přípravu klientských titulů.

Druhou firmou vznikající z původní Business Media CZ je Business Media One, kterou stoprocentně vlastní Hynek Paťorek. Ten převzal vydávání časopisů Můj dům, Rodinný dům, Rodinný dom a odborné stavební tituly Materiály pro stavbu, Stavba, Stavitel a na ně navázané webové stránky.

Společníci Business Media CZ dospěli k dohodě o rozdělení firmy po 22 letech společného manažerského působení v rámci koncernu a po čtyřech letech společného vlastnictví Business Media CZ. Společníci tímto krokem pokračují ve vzájemném vypořádání a již před dvěma lety si vypořádali podíly v telemarketingové firmě Media Market Consulting, kterou nyní vlastní Hynek Paťorek.

Tomáš Tkačík, Hynek Paťorek, Václav Bednář, foto: Business Media CZ

Tomáš Tkačík, Hynek Paťorek, Václav Bednář, foto: Business Media CZ

Business Media CZ, řízená Tomášem Tkačíkem, se chce v letošním roce zaměřit mimo jiné na posílení výnosů od čtenářů, a to hlavně v oblasti předplatného (tištěného i digitálního), na investice do digitálních platforem časopisů včetně sociálních sítí, další rozvoj servisní práce pro klienty v nativní reklamě a v plánu má i uvedení nového licenčního projektu Industrystock.com, sdělil MediaGuru.cz Tkačík.

Business Media One od ledna prodává inzerci do stavebních titulů a plánuje nové projekty, které by měly posílit příjmy v digitální oblasti a z ostatních projektů. „Jedním z prvních takových projektů je hypotéka Můj dům, kdy čtenářům časopisu nabídneme kompletní servis spojený se sjednáním hypotéky na stavbu rodinného domu,“ sdělil Hynek Paťorek. „Na tomto projektu spolupracujeme s Media Marketem a do budoucna chystáme další společné projekty,“ dodal.      

Změny v holdingové struktuře, pod níž Business Media CZ spadá, vedly ke vzniku nástupnické společnosti Czech Media Investments. Tu vlastní třetinovými díly všichni uvedení manažeři. Czech Media Investments je jediným společníkem ve firmě Istav Media a také menšinovým podílníkem v distribuční firmě Mediaprint & Kapa Pressegrosso.

-mav-