CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

25. 04. 2019

0 komentářů

Velká Británie hledá nového šéfa centrální banky

 

Britská vláda začala hledat nového šéfa Bank of England. Velká Británie potřebuje v čele své centrální banky někoho, kdo by jí pomohl překonat úskalí spojená s brexit. Mandát současného guvernéra banky Marka Carneyho končí na konci ledna příštího roku.

Loading



 

„Najít kandidáta se správnými schopnostmi a zkušenostmi k řízení Bank of England je nezbytné pro zajištění pokračující síly naší ekonomiky a pro udržení pozice Británie jakožto předního globálního finančního centra,“ uvedl britský ministr financí Philip Hammond.

Guvernér britské centrální banky si podle BBC přijde ročně na 480 tisíc liber (14,25 milionu korun). Některé kandidáty by přesto podle Philipa Hammonda mohla odradit trvající nejistota spojená s brexitem.

Kanaďan Mark Carney je šéfem Bank of England od roku 2013. Pětiletý mandát prodloužil kvůli hladkému průběhu odchodu Velké Británie z Evropské unie. „Pod Markovým vedením stála Bank of England v čele reforem k zajištění větší bezpečnosti a zodpovědnosti našeho finančního systému,“ dodal Philip Hammond.
Zdroj : ČTK

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

8D: Týmové řešení problémů jako investice

Nejefektivnější programy snižování nákladů nutně nezačínají úmyslem náklady snižovat. Zlepšování procesů každopádně znamená finanční prospěch. Čím více je snižování nákladů ignorováno, tím větší jsou nakonec úspory, zaznívá v jedné z knih věnovaných neustálému zlepšování produktů a procesů. Jedná se o potírání plýtvání a škrty čehokoli, co nepřidává hodnotu, […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

02. 10. 2023


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *