Vložky Ria obsazují do své reklamy poprvé muže

čtvrtek, 25. dubna 2019, 14:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Ria přichází s konceptem „MENstruace: I kluků se to týká“.

Zdroj: Symbio

Zdroj: Symbio

Dámské hygienické potřeby Ria představují nový komunikační koncept s názvem „MENstruace: I kluků se to týká“, do něhož poprvé obsazují muže. Ti otevřeně mluví o menstruaci a tématech s ní spojených. Značka tak chce pokračovat v detabuizaci menstruace, s níž začala před třemi lety, kdy bojovala proti reklamním stereotypům, jako je modrá krev nebo bílé kalhotky. Letos se více zaměřuje na edukaci, zejména u mladých spotřebitelů.

„Kreativa vychází z průzkumů, které ukazují, že mladé dívky se za periodu stydí a je pro ně problém o ní mluvit před kluky. K těm se pak informace dostávají ve zkreslené podobě a současně mají pocit, že jim do toho nic není. Vzájemný ostych vede k vytváření předsudků, které podporují menstruační tabu,“ vysvětluje Michaela Pechanová z agentury Symbio, která je pod kampaní podepsána.

Ria tak připravila příručku MENstruace, která poskytuje základní informace formou stravitelnou i pro mužské publikum. „Nesuplujeme hodinu biologie, stručně a otevřeně vysvětlujeme, co by měl dnešní teenager vědět o menstruaci, jak ji přežít a jak být své partnerce oporou,“ dodává Pechanová. Příručku doplňují autentické video rozhovory s reálnými kluky, ve kterých v rámci dílčích témat řeší, co muži o dané problematice vědí a co si o ní myslí. Kampaň poběží na sociálních sítích – na YouTube, Facebooku a Instagramu. 

Jeden z rozhovorů s kluky na téma menstruace, zdroj: Ria

„Otevřeli jsme téma, které na českém trhu žádná jiná značka nevyužila, a doufáme, že bude mít minimálně stejný úspěch jako předchozí kampaně,“ doplňuje Eva Minaříková, produktová manažerka značky Ria.

Za kampaň Nemusíš získalo Symbio v roce 2017 ocenění v lokální i evropské úrovni soutěže v IMC Awards a zlato na Fénix Content Marketing za nejlepší social media profil.

-stk-