Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kluk (21), který na skútru zabil Simonu (†18): Kamarád přišel s nečekanou verzí

Christoph Steinert si hraje na modela.
Zdroj: facebook
+ Dalších 9 fotografií
SVĚDECTVÍ
Událost z 10. července 2016 změnila hned dvěma rodinám život. Christoph Steinert (21) tehdy na Orlíku s vodním skútrem najel na vlnu po parníku, jenže to bohužel způsobilo tragédii. Skútr se vymrštil na pramici, v níž seděla Simona (†18). Slečně už bohužel nebylo pomoci. Za studenta odsouzeného za usmrcení z nedbalosti se nyní postavil jeho kamarád, který zuří, že se z něj dělá neplatící netvor. Jaká je jeho verze?

Z tragédie jsou samozřejmě zoufalí jak rodiče zesnulé, tak samozřejmě okolí Christopha i on sám. Ať se nám to líbí, nebo ne, přece jen už se bude muset do konce života vyrovnávat s tím, že někoho připravil o život.

Výčitky

„Neříkám, že by snad někdo měl Christopha litovat nebo mu fandit. Za to, co provedl, ho ale soud už potrestal. A tím by to mělo končit. Není fér proti němu pořádat nesmyslný hon a ještě přitom bezostyšně lhát. Kdyby byl vrah, chápu, že do něj tak šijí. Tohle ale byla nešťastná náhoda. Známe se dlouho, vždycky to byl hodný a slušný člověk. A za to, co se stalo, se nejvíc potrestal sám. Půl roku po nehodě nemohl spát. Báli jsme se, jestli si něco neudělá. Je z toho doteď naprosto vyřízený a bude se muset do konce života vypořádávat s tím, že někoho zabil,“ říká Christophův blízký kamarád.

O mladíkovi v poslední době kolují informace, že ačkoli má rodině podle rozhodnutí soudu zaplatit odškodnění 1,4 milionu korun, zatím poslal jen tisícovku a k tomu se vozí v drahém autě. Podle jeho přítele je to ale jinak.

Lež o autu

„Matka jeho přítelkyně Linda Finková koupila automyčku. Právě kvůli tomu, že ví, že Christoph je student a vůbec nic nemá. Splácel by to po stokorunách. Musí platit náklady soudu, vzlet vrtulníku a podobně. Jen díky pomoci pár blízkých zaplatil celkově už statisíce. Takhle mu matka jeho holky prostě dala možnost splácet rodičům Simony větší částky. Kdyby ta možnost nebyla, škodní budou jen její táta s mámou, pořádně by jim to splácel až po vystudování. A žádnou drahou káru pochopitelně nemá. V prostorech myčky převáží auta klientů a při tom ho vyfotili,“ tvrdí jeho známý.

„Taky se psalo, že se nikdy neomluvil rodině. Přitom existuje záznam ze soudní síně, v němž Christoph říká, že je mu strašně líto a že kdyby si to s tou dívkou mohl vyměnit, že by to okamžitě udělal. Nebo se někde objevilo, že se po nehodě vůbec nezajímal o tu slečnu, že měl jenom strach o to, jestli nemá poškozený skútr. To je tak hnusná lež! Skočil pro ni a vytáhl ji ven,“ zlobí se kamarád muže, který za neúmyslné zabití vyfasoval podmínku (tři roky s odkladem na pět let) a osmiletý zákaz řízení motorových plavidel.

Pozůstalí

A jak to podle něj je ve skutečnosti s oním (ne)placením?

„Před měsícem poslal rodičům složenku, na kterou napsal: ‚Prosím pěkně o číslo vašeho účtu.‘ Od soudu měl totiž jen adresu rodičů. Jen tam přidal symbolickou tisícovku, protože vyšší částky přes složenky posílat nechce, ale jakmile by od nichž získal čísla účtů, hned by převedl další peníze. Jenže doteď se mu nevrátila ani složenka, ani peníze a nedostal ani ta čísla účtů. Hlavně ale, že se objevilo v novinách, že vůbec nesplácí. Divím se, že pozůstalí při svých stížnostech nepřiznali, že například uhradil i pohřeb. Opravdu není tím, kdo by se vyhýbal zodpovědnosti,“ kroutí hlavou náš zdroj.

Pravdou je, že i sám soud uznal, že částka k zaplacení je pro nemajetného studenta vysoká, že ji ale bude moci zaplatit, až bude mít po studiích a začne vydělávat. Jak si na Steinerta stěžovala matka zabité dívky? To si můžete přečíst zde

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy