Ve čtvrté etapě Okolo Alp na závodníky čekaly dva vysoké vrcholy Forcella di Brez a Passo Predaia. Právě na Passo Predaia se začalo závodit naplno mezi favority. Když byli dostiženi uprchlíci, několik za sebou zaútočil Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). Tým Sky ale jel soustředěně a Pavel Sivakov (Sky), Tao Geoghegan Hart (Sky) a Chris Froome (Sky), společně s Rafalem Majkou (BORA - hansgrohe), se Itala udrželi. 

Ostatní závodníci, včetně Jan Hirta (Astana) odpadli, ale nenabrali velkou ztrátu. Po dalším útoku Vincenza Nibaliho odpadl Chris Froome. Nastoupit zkusil i Rafal Majka, ale Hart a Sivakov vše pokrývali. Na vrchol Passo Predaia tak dorazili čtyři vedoucí závodníci pohromadě. Nedaleko za nimi byla skupina Jana Hirta, kde byl i Chris Froome a Mattia Cattaneo (Androni - Sidermec).  

Astana měla v popředí závodu hned několik jezdců, kteří se vrátili k Hirtovi a stáhli náskok první čtveřice na minimum. Pět kilometrů před cílem se závodníkům do cesty postavilo velmi strmé, ale krátké stoupání a Nibali opět zaútočil. Astaně se bohužel nepodařilo vedoucí skupinu dojet a v kopci musel Hirt opět jet sám. 

Hart, Sivakov a Majka nenechali Nibaliho odjet a přes vrchol nastoupil polský cyklista a dostal dvojici Sky pod tlak. Sivakov a Hart společně dojeli Majku, zatímco Nibali šetřil síly na spurt. Přesto ve sprintu nestačil na Harta, který získal druhé etapové vítězství. 

Třetí skončil Majka a čtvrtý Sivakov. Na posledních kilometrech ztratila skupina Jana Hirta příliš mnoho času. Český cyklista nabral 40 sekund a propadl se na páté místo a nově ztrácí 48 sekund na Sivakova. Druhý je nově Hart se ztrátou 27 sekund, Majka na třetí příčce ztrácí 31 sekundu a Nibali 33 sekundy. 

Ilustrační foto Josef Vaishar/Cycling.photography