Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Osm hříchů jižní Moravy. Brněnská destilérka vyrobila gin inspirovaný vůněmi Pálavy

PR článek

V brněnském baru Sedm hříchů si dopřejete ten osmý. Má svou vlastní etiketu a chutná tak jedinečně, jako jižní Morava sama. Gin uvařený ze slámového vína, levandulí či heřmánku přitom vznikl ve spolupráci brněnské palírny Little Urban Distillery a “hříšného” baru na Jakubské ulici.

Zárodek budoucí spolupráce byl zasazen zhruba před rokem, kdy byl Robert Urbánek, toho času ještě na začátku svého bláznivého životního kotrmelce, při kterém prodal vše a postavil si palírnu, plně ponořen do zkoumání nepoznaných zákoutí světa ginu.

340 druhů ginu a 14 tisíc kombinací s tonicem

„Pokud jste z Brna a zajímáte se o gin, 7 hříchů bude vaší základnou,” prohlásil Robert. Šéfbarman 7 hříchů Jakub Bielik přirozeně nemůže nesouhlasit. „Snažíme se o nabídku toho nejlepšího ze světa ginu. Aktuálně v naší nabídce figuruje 340 druhů ,” vysvětlil Bielik. Ve spojení s tonicem má tak zákazník možnost neuvěřitelných 14 tisíc kombinací oblíbeného spojení gin & tonic.

Pár měsíců na to spatřila světlo světa první várka brněnského řemeslně vyráběného ginu od Little Urban Distillery, a výsledek byl více než uspokojující. „V konkurenci s těmi nejlepšími giny z celého světa ten Robertův obstojí. Pro mě je to v rámci českého trhu nejvyváženější produkt. U některých převažují citrusy, často vévodí například pepř. Robertův gin je krásně vybalancovaný,” chválil výtvor královopolské destilérky Jakub.

Spolupráce brněnského specializovaného baru a místní destilérky se pak víc než nabízela. Robert si s Jakubem plácli a vytyčili si jasný cíl: gin nesoucí charakter jižní Moravy. „Představa byla taková, že to bude z půlky Robertovo zobrazení ginu a z půlky naše. Chtěli jsme tomu udržet takový světový základ - kosatec, angelika.. A přitom tomu dát silný regionální nádech,” vysvětlil Jakub.

S Robertem se nakonec shodli na sedmi lokálních bylinách a produktech. „Kluci vybrali několik lokálních plodin, které jsme konzultovali, aby to dávalo smysl a z hlediska chuti a aromatu to bylo vyvážené,” popsal Robert.

Bobule slámového vína, heřmánek a levandule

Nosným prvkem Osmého hříchu jsou bobule slámového vína. „Dávají ginu charakter, o který se dělí hlavně s heřmánkem, který je tam především z hlediska aroma  asi nejvýraznější,” doplnil Robert. Všímavý konzument si pak všimne i jemného nádechu levandulí ze Staroviček.

A výsledek? „Nadmíru spokojen. Jsem strašně rád, že je to charakterově jiné, než můj vlajkový gin. Nejde o žádnou lehkou variaci na něj, je to opravdu krásná, svébytná chuť,” pochválil si majitel palírny.

Spokojenost přitom panuje na obou stranách. „Je to krásný, komplexní gin. Ideální do nějakého lehčího koktejlu, kde hezky podtrhne chuť,” dodal Jakub. Nový gin si tak vyslouží jeden signature drink a jednu speciální variaci gin & tonic.

Příjemně zhřešit u lahve s osmičkou mohou přitom lidé pouze na jediném místě na světě - na Jakubské v Brně.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky little urban distillery, 7 hříchů, gin, pálava, jižní morava, slámové víno, Jihomoravský kraj, pálenice, levandule, Pavlovské vrchy, nápoj, citrus, koktejl, vůně, Brno

Osm hříchů jižní Moravy. Brněnská destilérka vyrobila gin inspirovaný vůněmi Pálavy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.