Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V Opavě a v Plzni bez vlastních fanoušků. Sparta má za výtržnosti uzavřený sektor pro hosty

Jestli se fanoušci Sparty chystali na závěrečné kolo základní části do Opavy či během nadstavby do Plzně, tak musí změnit plány. Disciplinární komise potrestala letenský klub za výtržnosti ve středečním pohárovém derby se Slavií pokutou 100 tisíc korun a příznivci Pražanů nesmějí do sektoru pro hosty ve dvou nejbližších venkovních soutěžních duelech. Disciplinárka zahájila řízení také se sešívanými.

Fanoušci Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Spartě přitížilo, že její fanoušci se takto provinili v této sezoně už několikrát. Po posledním venkovním utkání podzimu v Příbrami už letenský klub dostal stejný trest na jedno venkovní utkání, který komise nakonec změnila na podmínku. Teď se Sparta bude muset obejít bez fanoušků v sobotním duelu posledního kola základní části ligy v Opavě a poté v úvodním venkovním utkání v nadstavbě.

"Doufali jsme, že podmíněný trest bude fungovat jako prevence, bohužel k tomu nedošlo," uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

"Fanoušci Sparty masivně vhazovali pyrotechniku na hrací plochu, a to tentokrát až do hloubi hřiště. Z důvodu tohoto prohřešku došlo současně k přerušení utkání na minutu a půl. Fanoušci Sparty vhazovali pyrotechniku na hrací plochu při venkovních utkáních v této sezoně již popáté a potřetí tím způsobili přerušení utkání," dodal Baček.

Chováním fanoušků Slavie při pohárovém derby se bude komise zabývat až za týden. "Zástupci domácího klubu se z vážných důvodů omluvili a požádali o odročení na příští čtvrtek, kdy rozhodneme," vysvětlil Baček. "Zástupce hostů se na jednání dostavil. Jsme povinni rozhodovat bez zbytečných odkladů a pro odložení rozhodnutí řízení se Spartou nebyl žádný důvod," dodal.

Sparta v reakci na trest na svých internetových stránkách uvedla, že po utkání v Opavě zváží další postup.

Za týden se bude disciplinárka také zabývat chováním asistenta trenéra Slavie Pavla Řeháka, který se při pohárovém semifinále pokusil napadnout Martina Frýdka. Záložník Sparty byl totiž vyloučen za ostrý zákrok na Josefa Hušbauera, ale po zásahu videorozhodčího byl trest změněn na žlutou kartu a Frýdek mohl pokračovat v utkání.

Pokutu 100 tisíc korun musí zaplatit Opava. Klub dostal trest za pyrotechniku při ligovém utkání s Olomoucí. Slezský celek je navíc na dva měsíce v podmínce a hrozí mu uzavření čtyř sektorů na jedno soutěžní utkání.

Potrestán byl také sportovní manažer Slovácka Veliče Šumilikoski, který za urážlivé chování k rozhodčím po duelu s Libercem dostal pokutu 50 tisíc korun a šest zápasů nesmí vykonávat žádnou funkci. "Šlo už o třetí podobný prohřešek v sezoně a museli jsme přistoupit k trestu na samé horní hranici," uvedl Baček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články