Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hirt tentokrát na nejrychlejší nestačil a Kolem Alp přišel o druhou příčku

Do závěrečné etapy závodu Kolem Alp jako průběžně druhý muž pořadí Jan Hirt nepůjde. Český cyklista o stříbrnou pozici přišel během čtvrtého dne, kdy na vítěze ztratil 40 sekund a klesl na pátou příčku. Ve vedení zůstal Rus Pavel Sivakov z týmu Sky.

Jan Hirt (vpravo) na závodě Kolem Alp
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Už druhý vavřín vybojoval jeho stájový kolega Tao Geoghegan Hart, Sivakov uzavíral čtyřčlennou skupinu uprchlíků. Na konci druhé skupinky dojel Hirt a v celkovém pořadí se před něj dostaly hvězdy Rafal Majka i Vincenzo Nibali. Na lídra Sivakova český jezdec stáje Astana ztrácí 48 sekund.

Páteční poslední kopcovitá etapa povede z Kalternu do Bolzana a měří 149 kilometrů. Sivakov bude hájit náskok 27 sekund. Pro Hirta a spol. je závod Kolem Alp přípravou na Giro d'Italia.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirt ztratil 40 vteřin a je pátý

Etapový závod Kolem Alp - 4. etapa (134 km):

1. Geoghegan Hart (Brit.) 3:26:32, 2. Nibali (It.), 3. Majka (Pol.), 4. Sivakov (Rus.) všichni stejný čas, 5. Froome (Brit.), 6. Cattaneo (It.), ...10. Hirt (ČR) všichni -40.

Průběžné pořadí: 1. Sivakov 14:53:40, 2. Geoghegan Hart -27, 3. Majka -31, 4. Nibali -33, 5. Hirt -48, 6. Cattaneo -1:03.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články