Duben

Speciál: Bonusová sekce filmu Avengers: Infinity War

Vydáno dne 26.04.2019
Ještě předtím, než to všechno vyvrcholí bijákem s podtitulem Endgame, se podíváme, co všechno obsahuje Blu-ray disk loňské části.

 

Věru moc toho tedy není. Když to srovnáme s některými dalšími Marvelovkami nebo třeba s Šíleným Maxem: Zběsilou cestou, kde se ve více než 90 minutách dozvíme vše, co jsme kdy chtěli vědět o natáčení této parádní pecky z dílny vizionáře George Millera. V případě Avengers: Infinity War určitě neuděláme chybu, když začneme PŘEŘEKY. Jedná se o dvouminutové video legračních zákulisních vtípků a pohledů a hlášek. No, vezmeme-li v potaz, že oba nejčerstvější Avengers filmy se natáčely současně a dohromady to trvalo rok, tak si troufám tvrdit, že 120 sekund bude málo, protože na natáčení nemůže být o srandu nouze. O nejlepší moment se postará Anthony Mackie, když se ptá, jestli má být víc jako Jamie Foxx a dostane se mu odpovědi, že Falcon by měl být spíše jako Denzel. Ale otázka Zoe Saldany na závěr určitě dobrá.

Přehrát se dá film s AUDIOKOMENTÁŘEM od režisérských bratrů Joea a Anthonyho Russoových, které doplňují scenáristé Stephen McFeely a Christopher Markus, kteří rozhodně nejsou v MCU žádnými nováčky. Dočkáme se čtyř VYNECHANÝCH SCÉN, z nichž ta s Peterem Quillem, Draxem a Mantis mohla zůstat ve filmu, protože naprosto přesně demonstruje humor Strážců galaxie (nejen ono „přišít ksicht na pohlaví“). A odpovídá i co se hudby týče. Není divu, že se tahle scéna jmenuje ‚Strážci získávají zpět šmrnc‘. V dalších dvou, tedy ‚Hon za kamenem mysli‘ (dominují Scarlett Witch a Vision) a ‚Otcovská volba‘ (Thanos & Gamora) jsou ještě nedodělané CGI efekty, což není nezajímavé. V poslední vynechané scéně ‚Happy ví všechno nejlépe‘ se Pepper baví s Tonym o možném potomkovi, načež přijede Happy zjednat pořádek, což Tony kvituje další povedenou hláškou.

 










 

A pak zbývá stejný počet KRÁTKÝCH FILMŮ. Nejde o nic ve stylu Deadpool: No Good Deed nebo Team Thor. Jsou to v podstatě takové krátké filmy o filmu – nejkratší má pět minut, nejdelší deset. ‚Alchymie s dr. Strangem‘ řeší hlavně to, že se všechny postavy sešly v jednom projektu a že chtějí zachránit Zemi, přestože ne všechny odtud pocházejí. Režiséři, Chris Pratt, Dave Bautista, Robert Downey, Karen Gillan, Zoe Saldana, výkonná producentka Thinh Tran, … někdo z nich zmíní, že „konflikty mezi hrdiny můžou být zábavné.“ Samozřejmě, akorát to už přece dávno víme.  

‚Šílený Titán‘ pojednává de facto výhradně o Thanosovi, takže se ke slovu dostane i Josh Brolin. ‚Zákulisí boje: Titán‘ se věnuje i vizuálním efektům, protože celá jedna velká sekvence vznikla v počítači, což stálo miliony, ale v Hollywoodu to nikdo neřeší. Zvláště u jednoho z nejočekávanějších počinů všech dob. Přesně o tom, jak je všechno obrovské, hovoří ‚Zákulisí boje: Wakanda‘ – rovněž krátký dokument, který poodhalí, jak to má Chris Hemsworthtřetím Thorem, a také jak to bylo s herci v případě toho u komerčních fláků poměrně dost nečekaného finále Infinity War.

Avengers: Infinity War to je 6000 členů štábu po celém světě, 2 900 efektů a téměř 30 postav, z nichž každá může toužit po tom být hlavní figurou. Takovému velkoprojektu se víceméně vyrovná jenom hrstka dalších. Kupříkladu Avengers: Endgame, kde se tým rozroste ještě o Captain Marvel, Ant-Mana a kdo ví, možná přijde i Hawkeye. V každém případě doufejme, že až letošní část vyjde na Blu-ray, dočkáme se bohatších extra materiálů, mezi nimiž nebude scházet ani ohlédnutí za těmi jedenácti roky, komplexnější pohled na natáčení a klidně i nějaká ta hra.

FOTO: Falcon
(Autor: Tomáš Kordík)
 

Kino

Recenze: Dokonalé dny

Mohutně oslavovaná japonsko-německá novinka od Wima Wenderse, která to dotáhla až k nominaci na Oscara v kategorii... celý článek

DVD

Recenze: Lidé pod schody

Na Blu-ray nedávno vyšla i tahle poněkud bizarní podívaná, pod kterou se podepsal jeden legendární hororový... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz