Jak výhodně získat nový byt či dům? V dražbě nemovitostí


Přemýšlíte o tom, že byste si pořídili nový byt, případně rovnou rodinný dům? Pak máte hned několik možností, jak na to. V některých případech se jako ideální řešení jeví zúčastnit se dražby.

V současné době jsou dražby nemovitostí poměrně oblíbenou záležitostí. A to nejen u zájemců o pořízení bytu či domu, ale i u lidí, kteří nemovitost naopak potřebují prodat, například z důvodu svých nesplacených závazků. Stále častěji se konají dražby nemovitostí v exekuci, které vyřizuje exekutorský úřad.

Stačí nabídnout nejlepší cenu

A jaké výhody klasické i exekuční dražby nemovitostí přinášejí? V první řadě jde o peníze. Zatímco při běžném nákupu nemovitosti jste odkázáni na cenu, kterou vám stanoví prodejce, případně realitní kancelář, zde máte možnost nové bydlení získat o poznání levněji. Záleží na tom, kam až se finální cena v rámci dražby dostane, respektive zda jako zájemci nabídnete nejvyšší cenu.

Dražbu lze provádět osobně i elektronicky

Pokud jde o nemovitosti v dražbě, bývají to většinou domy a byty, které již mají nějakou historii, zřídkakdy se jedná o nové nemovitosti. Samotná dražba je celkem jednoduchá. Můžete se jí jako zájemci účastnit osobně, další možností je pak účast v zastoupení na základě plné moci. Moderní variantou je elektronická dražba, kdy jste v kontaktu přes počítač a přihazujete online. Všechny dražby se konají až do chvíle, kdy dochází k příhozům. Vyhrává vždy ten, kdo nabídne poslední nejvyšší sumu. Mějte na paměti, že pro účast na dražbě je nutné složit dražební jistinu. Bez ní se dražební události nemůžete účastnit.

Pořízením nemovitosti v dražbě se dají ušetřit klidně i stovky tisíc korun. Zvláště tehdy, máte-li štěstí a konkurence u daného objektu není velká. Pak totiž cena příliš neroste. Mnohdy se dá získat i poměrně lukrativní dům či byt (ale i pozemek), který by při běžné tržní ceně stál o poznání více.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup