Proč si domů pořídit hliníková okna a dveře?


Při zařizování a rekonstrukci bytu dojde dříve či později řada na okna. Pakliže potřebujete pořídit zcela nová okna a rámy, máte v současné době na výběr hned z několika variant. Klasikou jsou dřevěná okna, jež ale nejsou zrovna levnou záležitostí. Oblíbené jsou proto plastové varianty, do popředí se však právem dostávají také hliníkové modely.

Hlavní výhody hliníku

Pokud si pro svůj domov vyberete hliníková okna, máte jistotu, že vám vydrží klidně desítky let bez nutnosti zásadních oprav. Právě kvalita provedení, vysoká odolnost a dlouhá životnost jsou hlavními přednostmi, jimiž se hliníkové systémy obecně vyznačují.

Zároveň lze u hliníkových oken vyzdvihnout i jejich elegantní vzhled. Sice nepůsobí tak masivním dojmem, jako je tomu třeba v případě běžných dřevěných variant, to ale naopak může být výhodou. Při pohledu na ně oceníte štíhlý profil, hodí se tak prakticky do jakékoliv moderní domácnosti. Navíc výborně odolávají nepříznivým klimatickým jevům, jako jsou déšť a vítr, neuškodí jim ani vyšší teploty, ba dokonce dobře poslouží i během zimních měsíců, kdy venku panují teploty hluboko pod bodem mrazu.

Ne náhodou jsou vhodné i pro starší objekty. Hliník se totiž vyznačuje minimální hmotností, takže okna nijak nezatěžují konstrukci nemovitostí. Hospodyňky navíc brzy po instalaci těchto oken zjistí, že jejich údržba je nenáročná, stačí občasná péče.

Široký výběr barev a tvarů oken i dveří

Podobné vlastnosti lze uvést i tehdy, pořídíte-li si domů hliníkové dveře. Nepatří sice k nejlevnějším modelům, zato máte na výběr ze široké škály barev, a to včetně imitací dřeva, což jsou snad vůbec nejoblíbenější modely. Dveře z hliníku jsou bezpečné, dobře odolávají i různým nárazům.

Pozor na světlo

Při rekonstrukci domácnosti je dobré myslet na to, aby uvnitř objektu byl dostatek světla. Kromě velkých oken je mnohdy žádoucí si nechat v tmavších prostorách vybudovat světlovody. Jsou ideální třeba u schodišť a chodeb, kde jsou problémy s přísunem denního světla vždy největší.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup