O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Han Zheng se setkal s thajským premiérem Prajutchem Čan-očou
2019-04-26 21:22:40 cri

Stálý člen politbyra ÚV KS Číny, čínský vicepremiér Han Zheng (Chan Čeng) se dnes v Pekingu setkal s thajským premiérem Prajutchem Čan-očou.

Han Zheng uvedl, že čínský prezident Xi Jinping (Si Ťin-pching) se zúčastnil slavnostního zahájení 2. summitu Fóra pro mezinárodní spolupráci v rámci iniciativy Pásmo a stezka a pronesl projev, ve kterém vysvětlil čínskou iniciativu na podporu vysoce kvalitní výstavby Pásma a stezky. Současně oznámil řadu významných opatření na podporu dalších reforem a otevírání se světu. „Čínská vláda oceňuje úžasný projev, který pan premiér přednesl na zasedání na vysoké úrovni. Čínsko-thajská spolupráce má široké možnosti rozvoje. Čína je ochotna pokračovat společně s Thajskem v posilování výměny na vysoké úrovni, prohlubovat pragmatickou spolupráci a usilovat o nový pokrok v rozvoji bilaterálních vztahů," řekl Han Zheng.

Prajutch Čan-oča poblahopřál k úspěšnému zahájení summitu a uvedl, že iniciativa Pásmo a stezka, kterou předložil čínský prezident Xi Jinping, má velký význam pro regionální a světový rozvoj. Thajsko je ochotno spolupracovat s Čínou na podpoře regionálního propojení a spolupráce.

Pepa

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China