Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (†21) uhořel při děsivé nehodě: Kamarády vytáhli svědci, policie je ocenila

Autor: DH - 
26. dubna 2019
18:00

Jeden mladý život si vyžádala lednová nehoda na Plzeňsku. Z hořícího automobilu se tehdy nepodařilo vytáhnout jedenadvacetiletého mladíka. Jeho tři zbylí spolujezdci ale byli zachráněni duchapřítomnými řidiči z jiných vozů. Ty nyní policie ocenila titulem Gentleman silnic.

Za záchranu tří životů při nehodě z 25. ledna letošního roku si odnesla 163., 164., 165., 166. a 167. titul Gentlemana silnic pětice duchapřítomných účastníků silničního provozu – Tereza Králíčková, Tomáš Kučera, Ludvík Idlbek, Pavel Janovec a Jaroslav Krs.

Automobil, ve kterém mladí lidé cestovali, jel směrem z Plzně na Horní Lukavice, když však projížděl křižovatkou se silnicí I/27 u Chlumčan, havaroval a začal hořet. Ocenění z něj postupně vytáhli dvě dívky a jednoho muže. Bohužel, poslední člověk uvnitř zůstal. „Velice lituji toho, že se nám nepodařilo vytáhnout i řidiče z vozidla. Vůbec s námi nekomunikoval,“ nechal se při ocenění slyšet Ludvík Idlbek.  I tak ale s dalšími náhodnými přihlížejícími předvedl hrdinský čin.

„V tomto případě bylo jednání řidičů natolik odvážné, že jen díky nim neměla tato vážná nehoda ještě tragičtější bilanci,“ uvedla vedoucí projektu Gentleman silnic Ivana Buriánková, z jejíchž rukou si také ocenění titul převzali. Spolu s ní se předávání na Krajském ředitelství policie Plzeňského kraje zúčastnili i dva příslušníci policejního sboru – Petr Liška, vedoucí územního odboru Plzeň venkov, a Pavel Burděj, který šéfuje zdejšímu dopravnímu inspektorátu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání