Agenti vás sledují i verbují. Doslova. CIA si zřídila účet na Instagramu

CIA na sítích

Agenti vás sledují i verbují. Doslova. CIA si zřídila účet na InstagramuNOVÉ
CIA Foto:

Ilustrační foto: Shutterstock

1
Svět
Echo24
Sdílet:

Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) má od čtvrtka účet na Instagramu. Už nějaký čas je aktivní jak na Twitteru, tak Facebooku, k pokrytí nejdůležitějších sociálních sítí jí však chyběl právě miliardový Instagram. Že se na něm služba zřídí účet už týden dopředu, avizovala její ředitelka Gina Haspelová.

„Připojení se k Instagramu je dalším ze způsobu, pomocí něhož můžeme sdílet příběhy CIA a rekrutovat do služby talentované Američany,“ okomentovala pro technologický server The Verge krok CIA její mluvčí Chelsea Robinsonová. „Prostřednictvím našeho účtu umožníme lidem nahlédnout do života služby, nemůžeme ale slibovat žádná selfie z tajných lokalit. Pokoušíme se tím trochu vzbudit zvědavost uživatelů Instagramu ohledně toho, jak nás jednotlivé mise zavádějí na místa, na která ostatní nemohou, a umožňují dělat věci, které ostatní nemohou dělat,“ dodala mluvčí v lehké nadsázce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I spy with my little eye...

Příspěvek sdílený Central Intelligence Agency (@cia),

Samotná společnost Instagram potvrdila, že CIA přímo pomáhala zřídit její účet. To je u takových služeb, velkých společností či politických subjektů běžnou praxí. Prvním sdíleným příspěvkem byla víceméně žertovná fotografie stolu jednoho z pracovníků služby s různými drobnými vtipy jako „špionská“ paruka, mapy, visačka zaměstnance a podobně. V době psaní tohoto textu měl účet něco přes 34 tisíc sledujících, ještě ve čtvrtek odpoledně měl pouze okolo 1400 odběratelů. Na Facebooku má pro porovnání Ústřední zpravodajská služba asi 865 tisíc lajků, zatímco na twitter se počet jejích sledujících pohybuje dokonce okolo 2,58 milionu.  

Čtěte také: Kdo financuje firmu Huawei? Podle CIA čínská tajná služba a armáda

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články