Liverpool deklasoval poslední Huddersfield a dál živí naději na titul

ČTK ČTK
26. 4. 2019 23:02
Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v předehrávce 36. kola anglické ligy 5:0 nad Huddersfieldem a před víkendovými zápasy se posunuli do čela tabulky o dva body před obhájce trofeje Manchester City. Domácí poslal do vedení Naby Keita už po 15 sekundách hry.
Radost fotbalistů Liverpoolu v zápase s Huddersfieldem.
Radost fotbalistů Liverpoolu v zápase s Huddersfieldem. | Foto: Reuters

Liverpool nikdy v historii v lize neskóroval rychleji, v celkové bilanci Premier League to ale nestačí ani na nejlepší desítku. Autorem nejrychlejšího gólu soutěže je od úterý Shane Long ze Southamptonu, který se na hřišti Watfordu trefil už po sedmi sekundách.

Keita využil nevydařenou rozehrávku soupeře před vlastní brankou po malé domů. Obránce dostal pod tlak, jeho přihrávku zachytil Muhammad Salah a poslal míč zpět nabíhajícímu Keitovi. Druhou branku dal ve 23. minutě Sadio Mané a těsně před přestávkou zvýraznil náskok domácích Salah, jenž se trefil při jubilejním 100. startu v dresu Reds.

Po změně stran přidal nejprve druhý gól opět hlavou Mané, v závěru výhru zpečetil Salah. Jako první v sezoně tak oba pokořili hranici 20 branek. Salah vévodí střelcům s 21 zásahy, Mané má na kontě 20 gólů.

Reds v Premier League neprohráli 15 zápasů v řadě, vítěznou sérii protáhli na sedm utkání. Na domácím stadionu nepoznali přemožitele už 39 zápasů, což je druhá nejdelší série v historii soutěže. Lepší bilanci má jen Chelsea (86).

 

Právě se děje

Další zprávy