O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Li Keqiang se setkal se zvláštním zástupcem britské premiérky
2019-04-27 14:37:10 cri

Čínský premiér Li Keqiang (Li Kche-čchiang) se včera v Pekingu setkal se zvláštním zástupcem britské premiérky a britským ministrem financí Philipem Hammondem.

Li Keqiang řekl, že Čína i Velká Británie jsou stálými členy Rady bezpečnosti OSN a jsou důležitými partnery. Obě strany by měly na základě vzájemného respektu podporovat zdravý a stabilní rozvoj dvoustranných vztahů. Obě strany už dosáhly shody ohledně obnovení hospodářsko-finančního dialogu mezi oběma zeměmi. Čína je ochotna posílit spolupráci s britskou stranou a průběžně shromažďovat pozitivní faktory pro hladké provádění dvoustranně významných výměn v další fázi. Za současné mezinárodní situace obě strany společně chrání mnohostranný obchodní systém založený na pravidlech, který přispívá k podpoře míru, rozvoje a prosperity ve světě.

Philip Hammond řekl, že britská strana vysoce oceňuje otevírání se světu Číny, zachování multilateralismu a volného obchodu. Pragmatická spolupráce mezi Spojeným královstvím a Čínou si navzájem přináší hmatatelné výhody. Spojené království je ochotno posílit dialog a komunikaci s Čínou, rozšířit spolupráci v oblasti financí, služebního obchodu a dalších a podpořit nový vývoj v bilaterálních vztazích.

(Jiajia)

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China