Super zápas! Každá tam nechala 120 procent, hlásí Vaněčková

Foto: Martin Voltr

Ne že by je porážka s Ruskem nebolela... Ale nejmladší české hokejistky vědí, že se nemají za co stydět. Před semifinále Evropského poháru si dokázaly, že se budou vyrovnaně prát i s těmi nejsilnějšími soupeři.

Když o vaší prohře rozhodne patnáct sekund, hodně to mrzí. Tak málo stačilo Ruskám, aby zápas ukončily v prodloužení. Česká střídačka připravovala hru tři na tři, veškeré plány ale vzaly za své hned s první chybou a prvním ruským přečíslením.

Rána to byla velká, ale už brzo po zápase šlo vidět, že hráčky si z ní až tak velkou hlavu nedělají. Hřál je předvedený výkon.

„Myslím, že nám to hodně dá, hlavně do dalšího vývoje turnaje. Tahle porážka skoro nic neznamená, jenom budeme mít jiného soupeře. Myslím, že si poradíme s každým z té druhé skupiny a potom to Ruskám nandáme ve finále,“ hlásí bez váhání kapitánka Eliška Vaněčková.

Na svůj tým mohla být pyšná. „Myslím, že každá tam nechala sto procent, možná sto dvacet. Bylo to super a trenéři nás po zápase pochválili,“ líčí.

Nandáme jim to ve finále, burcuje Vaněčková

Oba týmy se stejnou měrou zasloužily o dosud nejlepší zápas celého turnaje. Rusky ukázaly velkou kvalitu, tu jim nikdo neupře. „Byly prostě individuálně lepší, rychlejší na puku,“ nehledá výmluvy Denisa Habartová, která si vyzvedla cenu pro nejlepší českou hráčku utkání. „Myslím, že jsme hrály dobře, ale udělaly jsme chybu a ony nám z ní daly gól.“

Sílu soupeřek uznává i Vaněčková. „Rusky byly hodně šikovné na holi a jak jsou velké, tak v předbrankovém prostoru bylo šíleně těžké je odlačit,“ přidává pohled coby další obránkyně.

Češky si pomáhaly přesilovkami, hrály je slušně, a to jich ještě měly dostat víc. Několikrát cítily křivdu vůči německé rozhodčí, řada momentů se jim chápala dost těžko. „Byly jsme hodně naštvané, ale dokázaly jsme to přenést do hry, že jsme vlastně bojovaly nejen proti Ruskám, ale i proti rozhodčím,“ hlásí kapitánka s hořkým úsměvem.

Podpora nám fakt pomohla, děkuje Habartová

Výsledek už ale nikdo nevrátí, svěřenkyně Romana Heindla se musí popasovat s aktuální realitou. Do semifinále půjdou z druhé příčky, tedy pokud Rusko porazí nejslabší tým skupiny z Francie, což je skoro jistota. Chystat se tak budou na vítěze druhé skupiny. Té aktuálně vévodí Finky, ale v případě výhry nad Švýcarskem je přeskočí Rakušanky!

„Tam je to úplně jedno. S Finkami si máme co vracet, ale chceme porazit každého. Určitě nikoho nechceme podcenit,“ slibuje Vaněčková. Jméno soupeře se český tým dozví až večer po sedmé hodině, kdy Rakousko dohraje svůj zápas.

„Určitě se chci jít podívat a uvidíme, jakého soupeře dostaneme,“ přemýšlí Habartová. Jinak čeká hráčky volná sobota, samozřejmě včetně hodinového tréninku a přípravy na klíčové boje. „Po tomhle zápase je volný den důležitý, abychom si odpočinuly a pak zase naplno vstoupily do dalšího,“ dodává Denisa Habartová.

Sestřih zápasu: Česko – Rusko 2:3 pp

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz