Hlavní obsah

Česká televize přivezla z Cannes nového Poirota, prodala Labyrint

Právo, vej

Z mezinárodního veletrhu audiovizuální tvorby v Cannes, kam Česká televize jezdí nakupovat zahraniční tituly, přivezla několik seriálových novinek, hlavně detektivního a krimi žánru.

Foto: Česká televize

Z třídílné minisérie Vodník

Článek

Především jde o dvě řady kriminální série The Sinner, která byla nominována na Zlaté glóby, a čtyři nejnovější minisérie podle Agathy Christie s Johnem Malkovichem jako Herculem Poirotem. Žánr krimi představují i nejnovější, už třetí řada seriálu Babylon Berlín od režiséra Toma Tykwera či nová řada islandského seriálu V pasti, která se řadí k temné severské vlně. Opět nechybí dokumentární pořady. Česká televize koupila například cestopis Úžasný Grand Canyon nebo premiérový dvoudílný hraný životopis Tajný život Marilyn Monroe.

„Z Cannes vezeme také řadu klasických filmů převážně evropské produkce i oblíbené evergreeny, třeba snímky kultovního Luca Bessona, z nichž některé se na obrazovce České televize objeví vůbec poprvé,“ uvedl programový ředitel Milan Fridrich.

Pro kanál ČT art je určen šestidílný seriál Filharmonie z prostředí pařížské umělecké instituce nebo záznam opery Tosca s Annou Netrebko. „Za velký úspěch pak považuji dojednání neomezených vysílacích práv k nedávno objevenému unikátnímu záznamu s vystoupením Karla Kryla z roku 1969, který vlastní norská veřejnoprávní televize,“ dodal Fridrich. Pořad se tak může stát součástí archivu ČT.

Naopak zahraniční vysílatelé si z produkce České televize vybrali seriály Labyrint, První republika, dvě nové řady Detektivů od Nejsvětější Trojice, Vodník a Živé terče.

Zájem byl také o záznam baletu Jiří Kylián – Mosty času, který si do programu koupila celoplošně vysílající japonská televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám