„Den rovnosti“ Nadačního fondu modelky Veroniky Kašákové (29) má podporovat děti z dětských domovů. A na sociálních sítích chvályhodné snažení krásky, která také pochází z děcáku, podpořil například herec Aleš Háma (45), herečka Marie Doležalová (32), modelka a moderátorka Gabriela Lašková (29), nebo herec Petr Vančura (34) a ansámbl Činohry Národního divadla. 

„Ten den oslavoval, že jsme si všichni rovni. S rodiči, bez rodičů, všech vyznání, všech ras, všeho založení, všeho zaměření, všeho stravování,“ vysvětlila na instagramu Doležalová, známá například jako Saša ze sitcomu Comeback. „Nezáleží na tom, kde jste vyrůstali, odkud jste, jakou řečí mluvíte, jakou máte barvu pleti, vlasů a já nevím, co všechno. Pro mě naprostá samozřejmost, ale když to vidím okolo, je to pořád třeba připomínat a otvírat lidem oči,“ zdůraznila i krásná moderátorka TV Prima Lašková.

S nadačním fondem Pink Bubble, což je organizace, která pomáhá mladým lidem s rakovinou, spolupracuje například herečka Sandra Nováková (37) nebo tanečnice Veronika Lálová (27). Nováková, známá ze seriálu Modrý kód, kde hraje drsnou lékařku Sašu, se rozhodla společně s hercem a dabérem Filipem Rajmontem (41) výtěžek svého unikátního projektu s dlouholetou tradicí nazvaného Barování v Malostranské besedě věnovat dětem, kterým těžká nemoc znepříjemnila život a znemožnila jim plnit si sny. Lálová, která se proslavila v taneční soutěži StarDance, zase ve spolupráci s Pink Bubble nafotila půvabně pohádkové snímky v rámci projektu Princezny pomáhají.

Herečka Jana Bernášková (38) se rozhodla zviditelnit „kouzelné boty“. „Mají moc poslat děti do školy a změnit jim budoucnost. Díky každému zakoupenému páru se posílá další pár bot dětem, které je opravdu potřebují k tomu, aby mohly chodit do školy a, pozor, byly vpuštěny do školy! Do školních budov bez uniformy a bot nemůžou bohužel chodit. Ale chudoba, ve které žijí, jim to neumožňuje. Ale i díky vám si do lavic sednout mohou!“ vysvětluje hvězda seriálu Vyprávěj nebo Ulice na svém instagramu, a vyzývá své příznivce, aby „jedním klikem nakoupili a zároveň zachránili dětský osud“.

Manželka zpěváka a samozvaného spasitele Tomáše Kluse (32) Tamara (31) zase  propaguje jednu známou módní značku, jejíž řada „nejkid“ (což je oblečení v „nahaté“ tělové barvě a zároveň i název onoho charitativního projektu) svým prodejem podpoří děti trpící rakovinou. „Výtěžek putuje pro onkologicky nemocné dětičky, které jejich nemoc svléká bez jejich souhlasu. Miluju věci, které mají smysl, a lidi, kteří mají otevřená srdce,“ dojala se Klusová na instagramu. A její snažení záhy přineslo ovoce – zboží totiž bylo limitované a podle reakcí Tamařiných fanynek také velice rychle rozprodané. Jejího příkladu záhy následovala i spisovatelka Radka Třeštíková (37). „Dík za tip, miluju tyhle projekty,“ svěřila se u Tamařina příspěvku.

Mezi stálice mezi charitativně činnými celebritami patří samozřejmě herečka Mahulena Bočanová (52) a bývalá manželka skladatele Karla Svobody, zakladatelka Kapky naděje Vendula Pizingerová (47). Zatímco Bočanová organizuje dětské tábory pro mentálně postižené děti, kam jezdí se svou dcerkou Márinkou (17), a prosazuje například osvětovou kampaň Porozumět autismu společně s organizací Nautis, Pizingerová s Kapkou naděje často navštěvuje nemocnice a podporuje malé pacienty osobně. Za svou činnost byla ostatně několikrát oceněna titulem Žena roku, a v roce 2014 získala ocenění Řád Vavřínů.

Fotogalerie
15 fotografií