Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hvězdné duo z Philadelphie je připraveno. Voráček s Gudasem nastoupí v odvetě na Slovensku

Hokejová reprezentace hlásí před odvetou v Euro Hockey Challenge na Slovensku dvě zvučná jména na soupisce. Do prestižního derby totiž zasáhne útočník Jakub Voráček i obránce Radko Gudas z Philadelphie. Hlavní trenér Miloš Říha už je zdravotně v pořádku a po záskoku Roberta Reichela povede mužstvo na střídačce. Přímý přenos utkání Slovensko - Česko sledujte od 17:50 na ČT 2 a webu ctsport.cz.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paul Vernon

Voráček a Gudas jsou sice s národním týmem už od pondělí, ale páteční zápas v Trenčíně, který Češi vyhráli 3:1, oba vynechali. Volno měli také obránci Jan Kolář s Petrem Zámorským či útočník Jan Kovář. Všichni budou v sestavě dnes.

Vypadli z ní naopak obránci Adam Polášek s Michalem Jordánem a Filipem Pavlíkem a útočníci Jiří Sekáč, Tomáš Fořt a Radim Zohorna. V brance bude Patrik Bartošák, záda mu bude krýt Marek Langhamer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. přípravného utkání Slovensko - Česko

"Určitě chceme Slováky porazit v obou duelech. Je to s nimi vždy hodně prestižní souboj a já se na něj moc těším," uvedl Gudas, jenž hrál spolu s Voráčkem poslední soutěžní utkání v dresu Flyers před třemi týdny, kdy skončila základní část NHL.

Ke změně dojde i na trenérském postu. Šedesátiletý Říha po zdravotních potížích a krátkém pobytu v nemocnici v Nitře vedl už na ledě dnešní trénink, zatímco v pátek ho sledoval pouze v civilu z hlediště. Večer opět převezme roli od Reichela, který zaskočil v Trenčíně a odbyl si vítěznou premiéru jako hlavní kouč reprezentačního A-týmu.

Pravděpodobná sestava ČR:

Bartošák (Langhamer) - Gudas, Krejčík, Sklenička, Moravčík, Zámorský, Jeřábek, Kundrátek, Kolář - Voráček, Jan Kovář, Zaťovič - H. Zohorna, Chytil, Tomášek - Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík - Rousek, T. Zohorna, Červený.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články