FOTO: „Miss Čestná stráž.“ O titul slovenské královny krásy usiluje i Kiskova vojačka

Miss Slovensko

FOTO: „Miss Čestná stráž.“ O titul slovenské královny krásy usiluje i Kiskova vojačkaNOVÉ
Michaela Čajková se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou Foto:

Foto: Facebook Andreje Kisky

5
Svět
Echo24
Sdílet:

Slovensko čeká v sobotu volba nejkrásnější dívky pro letošní rok. Tradiční přehlídky krásných žen, která má své obdoby po celém světě, se vždy účastní dívky z mnoha různých pracovních odvětví. Jedna z letošních účastnic soutěže se však zcela vymyká. Michaela Čajková je totiž vojačka a navíc ne ledajaká. Je totiž členkou Čestné stráže prezidenta Slovenské republiky. Právě dosluhující prezident Andrej Kiska ji pro soutěž vyjádřil svou podporu.

Téměř všechny její nynější soupeřky do kolonky pro povolání uvedly, že jsou studentkami některé z vysokých škol. Ty nejmladší dokonce ještě studují na gymnáziích. Michaela Čajková je však úplně z jiného těsta. Jako své zaměstnání totiž uvedla Ozbrojené síly Slovenské republiky, neboť je skutečně vojačkou.

Michaela Čajková
Michaela Čajková Foto:

Foto: webové stránky Miss Slovensko 2019

Čajková navíc působí v Čestné stráži prezidenta Slovenské republiky. A o jejím zapojení v soutěži krásy nynější slovenský prezident, Andrej Kiska, dobře ví. „Obdivuji odvahu ženy, která se dokáže prosadit v kolektivu, ve kterém jsou nejčastěji muži. Vojáci čestné stráže musí zvládat všechny bojové úkoly, stejně jako jiné části ozbrojených sil,“ podpořil na Facebooku jednu ze svých strážkyň slovenský prezident. „Jako vojačka se chce ucházet o důstojnickou funkci a já ji v tom držím palce,“ zakončil svůj facebookový příspěvek dosluhující slovenský prezident.

Sama Čajková je navíc vícenásobnou mistryní Slovenska v badmintonu. Kromě služby ve slovenských ozbrojených silách je stejně jako drtivá většina jejich soupeřek vysokoškolská studentka. Konkrétně působí na Vysoké škole bezpečnostního manažerství v Košicích.

Soutěž Miss Slovensko se koná již od roku 1993, kdy došlo k rozpadu Československa. Její první vítězkou se stala Karin Majtánová. Letošní nejkrásnější dívku Slovenska bude země znát již v sobotu večer.

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Čtěte také: První československou miss se v roce 1989 stala Ivana Christová. Ne všichni sdíleli nadšení

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články