Držitel Zlatého glóbu za roli detektiva v seriálu Luther si někdejší Miss Vancouver vzal po dvouleté známosti, a to dokonce i přesto, že opakovaně do médií prohlašoval, že potřetí již hlavu do chomoutu vstrčit nehodlá. Elba, známý například jako hrdinný Heimdall z komiksových filmů Thor, byl totiž už dvakrát ženatý, a s maskérkou Hanne Norgaardovou má z prvního manželství dceru Isan (17).

Krásná modelka Dhowreová ho však okouzlila natolik, že po pouhém roce, co spolu žili, Elba veřejně požádal svou vyvolenou o roku. Loni v únoru před promítáním svého filmu Yardie poklekl před Sabrinou na pódiu londýnského kina Rio a vyslovil se – a ona pochopitelně řekla „ano“.

Fotografie ze svatby, která se odehrávala po dobu tří dní v luxusním hotelu v Marrákeši, šťastní novomanželé poskytli britskému magazínu Vogue, a později je sami sdíleli na sociální síti. Dhowreová měla na sobě během obřadu klasické bílé šaty bez ramínek, které později vyměnila za šaty ozdobené perlami a drahokamy; obojí pocházelo z dílny newyorské návrhářky Very Wangové. Elba se ženil v obleku na míru od britského návrháře Ozwalda Boateng.

Mezi svatebními hosty chyběl princ Harry (34) a jeho manželka, bývalá americká herečka a nynější vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová (37). Těm ve svatebním veselí bránil termín Meghanina porodu, britský princ by se měl totiž v těchto dnech stát otcem. Poslali však čerstvým manželům epesní svatební dar, obraz od The Connor Brothers (což je pseudonym britských umělců Jamese Goldinga a Mikea Snelleho) za necelých 210 tisíc českých korun.

Šestačtyřicetiletého Elbu časopis People loni označil za nejpřitažlivějšího muže světa. Vedle rolí v akčních snímcích Pacific Rim - Útok na zemi či v sérii Avengers se do povědomí diváků zapsal i jako protagonista životopisného filmu Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě, za který byl nominován na Zlatý glóbus.

V současnosti je Elba považován za hlavního kandidáta na nástupce Daniela Craiga (51) v sérii o Jamesi Bondovi, čímž by se stal prvním agentem 007 s tmavou barvou pleti.

Fotogalerie
49 fotografií