Karlovarský kraj zvažuje zřízení konzervatoře v Lokti

Karlovarský kraj zvažuje zřízení konzervatoře se smíšeným zaměřením v Lokti. Pro zájemce o vzdělání v oboru hudby, tance a dramatu by nabízela šestileté studium, v každém ročníku jednu třídu. Podle prvních výsledků průzkumu zájmu na školách v kraji by zájemců měl být dostatek, řekl krajský zastupitel Petr Zahradníček, který se záměrem zabývá.
Město Loket (archiv OP)

Výhodou by bylo to, že by talentovaní studenti v těchto oborech neodcházeli z tohoho kraje. My si tu stěžujeme, že nemáme vysokoškoláky, ale nám odcházejí i talentovaní studenti základních škol. Přičemž u konzervatoře je výhodou to, že se tam nechodí jen z deváté třídy, ale může se tam jít třeba i po maturitě,” řekl Zahradníček.

Kraj už podle Zahradníčka zadal anketu na základní a základní umělecké školy, která ukázala mezi studenty dostatečný zájem. Konzervatoř by mohla sídlit v některé z budov současné Střední průmyslové školy v Lokti. Po jejím sloučení s Integrovanou střední školou technickou a ekonomickou v Sokolově má průmyslová škola řadu prostor nevyužitých.

V Karlovarském kraji je 20 základních uměleckých škol, působí tu dva symfonické orchestry. Vzdělávání v hudebním oboru se tak podle Zahradníčka nabízí. Absolventi školy by následně přímo v kraji mohli najít i uplatnění. Pokud bude kraj v záměru dále pokračovat, první studenti by na konzervatoři mohli začít studovat v roce 2021.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments