V Brně budou Kučerov i Malkin. Ovečkin a Kuzněcov? Sborná zatím neví

Foto: Instagram Tampa Bay Lightning

28. dubna 2019, 12:20

Václav Jáchim

Hvězdy světového hokeje rozzáří Carlson Hockey Games. V sestavě ruské reprezentace nechybějí vítěz letošního bodování NHL Nikita Kučerov nebo další skvělý útočník Jevgenij Malkin. Trenér Ilja Vorobjov má v kádru třeba také Ilju Kovalčuka, brankáře Andreje Vasiljevského nebo několik opor loňských olympijských vítězů.

Hvězdný výběr by mohl být ještě zajímavější, start na mistrovství světa totiž potvrdili Alexander Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov. „Všichni se k nám připojí v úterý 30. dubna. Ale jestli nastoupí v utkáních Euro Hockey Tour, o tom je zatím předčasné hovořit," uvedl pro agenturu TASS viceprezident ruského svazu a generální manažer reprezentace Roman Rotenberg.

Do Brna by teoreticky mohli dorazit loňští vítězové Stanley Cupu, i tak je ale ruská sestava skvostná. Poprvé od Světového poháru 2016 obléknou dres národního týmu Nikita Kučerov s Jevgenijem Malkinem, k dispozici jsou další hokejisté NHL Alexander Georgijev, Ilja Ljubuškin, Bogdan Kiselevič, Jegor Jakovlev, Michail Sergačjov (čeká ho mezistátní premiéra), Artěm Anisimov a Ilja Kovalčuk.

Foto: Michal Eger, cslh.cz

Trenér Vorbojov pro šampionát počítá také s Jevgenijem Dadonovem a Nikitou Gusevem, ti ale v nominaci pro Carlson Hockey Games uvedeni nejsou. Po vyřazení ze Stanley Cupu léčí zranění v horní části těla Nikita Zajcev, obránce Toronta doplní sbornou až po jejím návratu z Brna do Moskvy v neděli 5. května.

Kouč Ilja Vorobjov chystal zveřejnění soupisky až na pondělí, ruský svaz nakonec jména hráčů oznámil o něco dřív. Po utkáních Euro Hockey Challenge v Lotyšsku opustili přípravu gólmani Ilja Konovalov, Ivan Bočarov, obránci Rušan Rafikov, Nikita Čerepanov, útočníci Jegor Korškov, Anton Zlobin, Denis Alexejev, Alexander Burmistrov, Damir Žafjarov a také jednička draftu NHL 2012 Nail Jakupov. 

Foto: iihf.com

V sestavě je jedenáct olympijských vítězů 2018, loni v Koreji vybojovali zlato brankář Sorokin, obránci Zub, Nestěrov, Jakovlev, Kiselevič, útočníci Kovalčuk, Barabanov, Grigorenko, Kaprizov, Andronov a Tělegin. Prostor dostanou i někteří mladší hráči: zadák Jelesin jedná o odchodu z Jaroslavle do NHL, útočníka Michejeva z Omsku údajně lanaří Toronto. Za Atlantikem by mohl být zájem také o beka Sergejeva z Ufy.

Do turnaje Carlson Hockey Games vstoupí Rusové 1. května, ve Stockholmu vyzvou domácí Tre Kronor. Po přesunu do Brna čeká sbornou v sobotu 4. května zápas s Finskem, akci pak výběr zakončí nedělní večerní bitvou s českou reprezentací.

Vstupenky na Carlson Hockey Games, které budou plné známých jmen z NHL, můžete zakoupit na Hokejka Ticket. Lístky jsou stále k dostání.

Nominace Ruska na Carlson Hockey Games

Brankáři:
Andrej Vasiljevskij (Tampa Bay, NHL), Alexander Georgijev (New York Rangers, NHL), Ilja Sorokin (CSKA Moskva).

Obránci:
Michail Sergačjov (Tampa Bay, NHL), Ilja Ljubuškin (Arizona, NHL), Bogdan Kiselevič (Winnipeg, NHL), Jegor Jakovlev (New Jersey, NHL), Artěm Zub, Dinar Chafizullin (oba Petrohrad), Nikita Nestěrov, Artěm Blažijevskij (oba CSKA Moskva), Alexander Jelesin (Jaroslavl), Artěm Sergejev (Ufa).

Útočníci:
Nikita Kučerov (Tampa Bay, NHL), Jevgenij Malkin (Pittsburgh, NHL), Artěm Anisimov (Chicago, NHL), Ilja Kovalčuk (Los Angeles, NHL), Alexander Barabanov, Sergej Plotnikov (oba Petrohrad), Kiril Kaprizov, Michail Grigorenko, Sergej Andronov, Ivan Tělegin (všichni CSKA Moskva), Ilja Michejev (Omsk), Anatolij Golyšev (Jekatěrinburg), Pavel Kraskovskij (Jaroslavl), Alexander Kadějkin, Vladimír Tkačov (oba Ufa).

Trenér: Ilja Vorobjov.

Program Carlson Hockey Games 2019

Středa 1. května:
15:00 Švédsko – Rusko (Stockholm)

Čtvrtek 2. května:
17:30 Finsko – Česko (Brno)

Sobota 4. května:
14:00 Rusko – Finsko (Brno)
18:30 Česko – Švédsko (Brno)

Neděle 5. května:
14:00 Švédsko – Finsko (Brno)
18:00 Česko – Rusko (Brno)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz